Hrvatska protiv Italije ide na sve ili ništa

San Martino di Lupari druga je postaja seniorske Hrvatske u kvalifikacijama za EroBasket 2019, a protivnik domaćin Italija. Naš stručni stožer i košarkašice nisu izvjesile bijelu zastavu. Naprotiv. Vjeruju kako ih očekuje teška utakmica u kojoj očekuju dobru igru. Evo što su prije odlaska u Italiju kazale izbornica Anđa Jelavić i  reprezentativka Nina Premasunac koja već drugu sezonu igra upravo u prvoj talijanskoj ligi.

Anđa Jelavić, izbornica Hrvatske: “Plan za Italiju je isti kao i za Švedsku, samo se nadam da će biti bolji ishod. Cure prvenstveno moraju dati svoj maksimum u obrani, truditi se, boriti, jer ipak će biti teže igrati na gostujućem terenu. Ali, cure su sve spremne, voljne, željne… Vidjele su da mogu igrati protiv jakih ekipa kao što je Švedska koje u svom rosteru ima kvalitetne igračice. Pokazale su da su i one dosta kvalitetne. Idemo na pobjedu i dat ćemo svoj maksimum, a kažem, glavno je da djevojke s terena izađu sretne i zadovoljne, a nadam se da onda ni rezultat neće nedostajati.”

Nina Premasunac: “Sutra igramo utakmicu koja je vrlo bitna. Mislim da je najjača snaga Italije na njihovim bekovskim pozicijama, počevši od Giorgie Sottane, do jakih obrambenih igračica poput Crippe, Dotto i same Cecilie Zandalasini. One su stvarno na bekovskim pozicijama dosta jake i sigurna sam da će nam odigrati jaku obranu. Pritiskat će po cijelom terenu i pokušat će raditi što više tranzicija. Italija igra na principu brze igre i sigurna sam da će se jako dobro pripremiti za našu utakmicu, tako da će nas napadati jako u obrani, a isto tako i u napadu. Smatram da je naša prednost na visokim pozicijama i mislim da tu možemo iskoristiti našu prednost u visini. Isto tako mislim da bi bilo jako dobro da ne uđemo u njihov ritam jer će one sigurno htjeti ubrzati igru, tako da mi moramo usporiti igru jer će nama sigurno protiv njih odgovarati sporija utakmica. Sutra stvarno idemo na sve ili ništa. Mislim da su šanse za pobjedu podjednake – to je jedna utakmica, 40 minuta i sve je moguće u tom periodu, a ja vjerujem u naše snage. Također vjerujem da nećemo loše reagirati na taj nekakav pritisak, nego stvarno vjerujem da možemo izvući jednu dobru utakmicu.”

Utakmica se igra u San Martinu di Lupari u Palazzetto dello Sport “Palalupe” u srijedu, 15. 11.2017. s početkom u 20 sati i 30 minuta. Live stream s te utakmice možete pratiti OVDJE.

Foto: Tea Buzov u prodoru na utakmici u Trnskom Hrvatska – Švedska /fibacom /Snimio: Marin Sušić