Hrvatska pobijedila Tursku 66:59

Iva Slonjšak je odigrala još jednu utakmicu kapetanski. Odmah do nje i Ivana Dojkić. Današnja pobjeda protiv Turske je četvrta pobjeda kadetske reprezentacije Hrvatske na europskom prvenstvu u Bugarskoj koja ju je pozicionirala na treće mjesto E skupine pa će u četvrtfinalu igrati sa drugoplasiranom ekipom F skupine. Hoće li to biti Češka ili Mađarska ili Italija znat će se nakon završetka utakmice upravo ove dvije potonje ekipe koja počinje večeras u 20.30 sati.

Hrvatska – Turska 66:59 (25:14,14:13 13:15 14:17)

  • Hrvatska: Jordanić, Goleš 10, Slonjšak 26, Silov 0, Stojsavljević, Belošević 0, Dojkić 15, Mijatović -, Bašić -, Kelava 6, Dobroslavić 9, Marić -. Trener Dean Nemec
  • Turska: Kikiler 0, Uslular -, Korkmaz 15, Deniz 14, Kepenc 16, Kutlu 3, Uzun 2, Ari 2, Güner -, Dalkiran -, Avci 0, Güclü 7. Trener: Halil Demirbilek

 Četiri pobjede i dva poraza i osam bodova u skupini E bilanca je kadetske Hrvatske uoči četvrtfinala europskog U16 prvenstva u bugarskoj Albeni. Današnju utakmicu protiv Turske, kojoj je pobjeda protiv Hrvatske još uvijek ‘igrala’ za četvrtfinale, odigrali smo na puno višoj razini od one protiv Rusije. Turska je bila dostojan protivnik također željan četvrtfinala, ali hrvatske su košarkašice ušle odlučno u utakmicu i zapravo je i dobile u prvoj četvrtini (25:14).

Još jednu izvanrednu partiju pružila je Iva Slonjšak sa izvrsnim šutom i za dva poena a osobito za tri (4/5 ili 80 posto). Da nije izgubila najviše lopti u našoj ekipi danas, uz 26 postignutih koševa i čak 9 skokova i 5 asistencija, dojam bi bio više nego odličan. Odmah do nje je Ivana Dojkić koja se danas posebno istaknula brojem protivniku ‘ukraednih’ lopti – čak 6! Postigla je 15 koševa i imala jednu asistenciju. Anita Kelava je imala dobar skakački dan – 12 skokova, postigla je šest koševa i za značajnije role u daljem natjecanju trebat će i veći postotak šuta. Dobru igru pružile su Dora Goleš koja je postigla 10 koševa i Klaudija Dobroslavić s 9 postignutih poena.

Kod Turkinja najbolje su bile standardno dobra Selale Kepenc (16 koševa), Melisa Korkmaz (15) i Seda Deniz (14).

[youtube id=”TokjwRUVlvM” width=”600″ height=”350″]

Foto: Josipa Silov / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime