Hrvatska pobijedila Švedsku i čeka protivnika iz B skupine

Hrvatska juniorska reprezentacija sa deset je koševa razlike danas pobijedila Švedsku i završila natjecanje u skupini. Sada slijedi ona četvrta najvažnija utakmica, prva eliminacijska čiji će ishod odrediti hoće li Hrvatske ići u borbu od prvog do osmog mjesta ili će pak igrati za plasman od devetog do šesnaestog.

Hrvatska – Švedska 61:51 (18:16, 18:13, 22:12, 3:10)

  • Hrvatska: Perko 3, Miše 0, Kazić 10, Bilić 0, Čurić 14, Mandić 0, Muhl 2, Zadro 7, Kostić 9, Mihić 10, Savić 6, Jurić -. Trener: Dean Nemec, pomoćnik: Gjuro Simon

Hrvatska je od samog početka kontrolirala utakmicu, Šveđanke su sve do treće četvrtine držale kakav-takav priključak, ali su onda naše juniorke odigrale odličnu treću četvrtinu nakon koje je bio rezultat 58:41. Unatoč činjenici da su posljednju četvrtinu odigrale bespotrebno srljajući i brzopleto praveći pogreške te realizacijom samo tri koša, Šveđanke se ipak nisu primaknule bliže od konačnih deset koševa razlike kako je utakmica i završila. Najbolja juniorka Hrvatske u ovoj utakmici bila je Viktorija Ćurić s valorizacijom 15, potom Lucija Kostić (val. 13) i Lorena Mihić (val. 11). Viktorija Ćurić je sa 14 koševa bila i najefikasanija, a slijede je sa po 10 koševa Mihaela Lazić i Lorena Mihić. Našoj na ovom prvenstvu do sada najboljoj juniorki Luciji Kostić za još jedan double-double nedostajao je samo jedan koš (9 koševa i 10 skokova).

Slijedi dan odmora, a onda kreću eliminacijske utakmice osmine finala. Tko će nam biti protivnik znat ćemo večeras, ali je sigurno da će biti netko od ove tri ekipe – Njemačka, Mađarska ili Latvija. Za put prema vrhu Hrvatskoj će trebati brži protok lopte, manje izgubljenih lopti, bolji i obrambeni i napadački skok te bolja realizacija naših ključnih košarkašica.

Foto: Viktorija Ćurić – najbolja protiv Švedske / fiba.com