Hrvatska pobijedila Irsku i ušla u polufinale gdje je čeka Grčka

Puuuuno, puno teže nego što smo očekivali, puuuno teže nego su na odnose snaga upućivali i statistički podaci za obje reprezentacije, Hrvatska je pobijedila žilavu i upornu Irsku i prošla u polufinale Europskog prvenstva za juniorke B Divizije koje se igra u Sofiji. U polufinalu je čeka reprezentacija Grčke koja je danas pobijedila domaću reprezentaciju.

Hrvatska – Irska 66:59 (14:17, 16:13, 20:10, 16:10)

  • Hrvatska: Božan 7, Novak 12, Brtan -, Pirjak 1, Ćuklin -, Jakšić 3, Bešlić 23, Kokolić 0, Valčić 4, Banović 13, Masričević -, Međugorac 3. Trener: Dean Nemec, pomoćnici: Marin Mijaljević i Nataša Mikuš

I nadskakali smo Irkinje, i imali smo više asistencija, ali opet smo imali problema s loptom. Čak 17 izgubljenih lopti i tek 4 ukradene! Za razliku od Irkinja koje su nam 10 puta ćopile loptu, a izgubile samo 11. Ali smo imali raspoloženu i fenomenalnu Lanu Bešlić koja je odigrala najbolje kad je bilo najteže i rezultatski “najgušće”. Gotovo nepogrešivo je igrala i uz 23 poena, 5 skokova i 6 asistencija zaradila je visoku valorizaciju (27). Najveću na utakmici. Odmah do nje konstantno dobra na ovom prvenstvu je Lucija Banović sa još jednim double-doubleom (13 poena i 15 skokova), a isto postignuće imala je i Nina Novak (12 poena i 13 skokova). Irska je imala četiri dvoznamenkaste realizatorice (Prenter, O’Sullivan, Devoy i Tolan).

Hrvatska je odigrala tešku i iscrpljujuću utakmicu. A sutra (subota, 8 srpnja u 18 sati) u polufinalu čeka Grčka koja je izbacila Bugarsku. Treba li još nešto reći o protivnicama!

Drugi polufinalni par je Bosna i Hercegovina – Luxembourg (subota, 8 srpnja u 20.30 sati).

Boris Kosač

Foto: Lana Bešlić na rukama suigračica – ključevi ove važne pobjede bili su u njenim rukama /fiba.com