Hrvatska pobijedila Estoniju i kao prvoplasirana u skupini D ušla u drugi krug natjecanja

Hrvatska je u trećoj utakmici, posljednjoj u prvom krugu, očekivano pobijedila Estoniju. Treneri Nemec i Vidaković ukazali su povjerenje svim curama. Hrvatska je izborila drugi krug kao prvoplasirana ekipa u skupini D iz koje su se u drugi krug još plasirale drugoplasirana Nizozemska i trećeplasirana Češka. Sve tri reprezentacije odlaze u drugi krug sa po dvije pobjede i jednim porazom.

Estonija – Hrvatska  49:64 (12 :18, 13:17, 13:16, 11: 13)

  • Estonija: Kasemägi -, Kliimson -, Kalda 2, Ignatjeva -, Tael  9, Adelbert 12, Dikalenko  2, Uiga 0, Saar -, Aer 4, Reinvald 11, Viirmaa 9.
  • Hrvatska: Brnas 0, Belošević 2, Slonjšak 17, Silov 4, Erjavec 4, Šimunić 0, Dojkić 17, Stojsavljević 14, Skorić 2, Kelava 4, Nimac 0, Trehub

Hrvatska je pravi posao odradila prvog dana kada je pobijedila vrlo dobru Češku. Češka je potom pobijedila Nizozemsku, a Nizozemke su u produžetku dobile Hrvatsku, bolje reći Hrvatska je prokockala pobjedu protiv Nizozemske. No, kako bilo da bilo, današnjom pobjedom protiv Estonije Hrvatska prvi krug završava kao prvoplasirana ekipa. Danas je najbolja na terenu bila Ivana Dojkić, koja je osim 17 koševa čak osam puta uspjela protivnicama oduzeti loptu, a stigla je i pet puta asistirati. Odmah do nje je sa također 17 koševa Iva Slonjšak te Tihana Stojsavljević sa 14 postignutih koševa. Anita Kelava je stigla do dvoznamenkastog broja skokova (10). Još uvijek je nizak ukupan postotak šuta i za nove pobjede u drugom krugu trebat će ga povećati.

Hrvatsku u drugom krugu očekuju utakmice sa Belgijom, Mađarskom i Slovenijom. Ni malo lak zadatak. Slovenija je prvi krug završila sa sve tri pobjede, Mađarska dvije pobjede i jedan poraz i Belgija jedna pobjeda i dva poraza. Bit će vrlo zanimljivo. Raspored naših utakmica u drugom krugu je:

  • ponedjeljak, 3.kolovoza: Hrvatska – Belgija (18.30)
  • utorak, 4. kolovoza: Hrvatska – Mađarska (20.45)
  • srijeda, 5. kolovoza: Hrvatska – Slovenija (20.45)

Foto: Ivana Dojkić u prodoru / fibaeurope.com