Hrvatska pobijedila Češku 60:58

Prva prijateljska utakmica između Češke i Hrvatske završila je pobjedom Hrvatske. Pred oko 600 gledatelja hrvatske reprezentativke odlično su ušle u utakmicu i prvu četvrtinu dobile sa 14 koševa razlike što će, kasnije se ispostavilo, bilo presudno u ukupnom rezultatu. Mada su češke reprezentativke “stisnule gas” i uz niz pogrešaka hrvatskih košarkašica u posljednjoj četvrtini i opasno se rezultatski približile – nisu uspjele preokrenuti rezultat. Dva puta su kod rezultata 58:60 šutirale za tri poena, ali niti jednom lopta nije prošla kroz mrežicu.

Češka -Hrvatska 58:60 (6:20, 16:11, 15:17, 21:12)

  • Hrvatska: Blažević 2, Miloglav -. Pačkovski 4, Slonjšak 5, Premasunac 4, Todorić 7, Tikvič 15, Bura 8, Džankić 5, Majstorović 4, Marić 0, Miletić 6. Trenerica: Anđa Jelavić, asistenti: Vedrana Grgin Fonseca i Vladimir Englman

Najbolje u hrvatskim redovima funkcionirala je naša centarska linija Ivana Tikvić i Patricija Bura.

Izbornica Anđa Jelavić za HKS-ov portal je izjavila: “Drago mi je da sam mogla svim igračicama dati šansu. Dobro smo krenuli u utakmicu, ali na kraju nismo znali iskoristiti tu prednost. Moramo curama svratiti pozornost na to gdje su griješile jer imali smo dosta izgubljenih lopti što nam se ne bi smjelo događati. Bila je ovo važna pobjeda za sampouzdanje mladih igračica, iako smo utakmicu trebali mirnije privesti kraju. Ipak, bili smo bolji cijelu utakmicu i zasluženo slavili. Čestitam curama na borbenosti!”

Snimku utakmice možete vidjeti ovdje, a kompletnu statistiku ovdje.

Foto: Hrvatske seniorke