Hrvatska otputovala u Strasbourg

Hrvatska seniorska reprezentacija jutros je otputovala preko Frankfurta u Strasbourg gdje će od 17. lipnja sudjelovati na Europskom prvenstvu u košarci za žene. Ona će u skupini D igrati protiv Francuske, Rusije i Češke. Raspored utakmica je sljedeći:

  • 17. lipnja: Francuska – Hrvatska, početak u 20.45 sati
  • 18. lipnja: Hrvatska – Rusija, početak u 18 sati
  • 20. lipnja: Češka – Hrvatska, početak u 18 sati

Sve utakmice možete izravno gledati na FIBA TV i SportKlubu.

“Pripreme su prošle u najboljem redu. Imali smo dosta dobre uvjete rada i pobijedili smo u svih sedam prijateljskih utakmica, iako nije a priori cilj bio da se u tim utakmicama pobijedi. Čak smo dosta igračica i odmarali ili stjecajem okolnosti zbog ozljeda nismo bili kompletni. Sigurno su pobjede dale dozu samopouzdanja, no isto smo tako svjesni da, iako su gotovo sve reprezentacije koje smo pobijedili sudionici EuroBasketa i imaju dobar status u ženskoj košarci, ipak nisu ekipe klase Francuske i Rusije. Osim toga, sve smo utakmice odigrali na domaćem terenu, sada igramo u Francuskoj, i to baš prvu utakmicu protiv domaćina”, ukratko je pojasnio izbornik Stipe Bralić tijek priprema i nastavio o sastavu ekipe.

“Imamo dosta mladu ekipu, samo su Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić 2015. godine osjetile nastup na Europskom prvenstvu i to bez neke bitnije minutaže, a sve su ostale cure debitantice na prvenstvu. I za mene je enigma kako će to sve zajedno izgledati, no sigurno ćemo se postaviti hrabro i u svakoj utakmici ići na pobjedu. Protivnici su zaista izuzetno teški, posebno Francuska i Rusija koje spadaju u sam vrh ženske europske, ali i svjetske košarke.”

Izbornik se za put na Europsko prvenstvo odlučio za sljedećih 12 igračica: Ana-Marija Begić, Andrijana Cvitković, Ivana Dojkić, Karla Erjavec, Mia Mašić, Lea Miletić, Klaudia Periša, Ana Petrak, Nina Premasunac, Iva Slonjšak, Matea Tadić i Ivana Tikvić.

Stručni stožer Hrvatske čine: Stipe Bralić – izbornik, Iva Borović Gregov – pomoćna trenerica, Goran Gunjević – pomoćni trener, Tihomir Piškor – liječnik, Nadija Buljan – fizioterapeutkinja, Ivana Mikulčić – kondicijska trenerica i Branka Vukičević  – Team Manager

Na Europskom prvenstvu natječe se 16 najboljih europskih reprezentacija u 4 skupine po 4 ekipe. Nakon odigrane skupine, posljednji odmah putuje kući, dok drugi i treći igraju kvalifikacijsku utakmicu za prolazak u četvrfinale. Završna faza prvenstva, odnosno polufinala, finale, utakmica za 3. mjesto, kao i utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta igraju se u španjolskoj Valenciji.

NAŠOJ REPREZENTACIJI ŽELIMO USPJEŠAN NASTUP U FRANCUSKOJ!

HRVATSKA KOŠARKA/tb

Naslovna foto i fotogalerija: Hrvatska reprezentacija u Velikoj Gorici prije pripremne utakmice s Poljskom / Snimio: Marin Sušić-HKS