Hrvatska otputovala u Crnu Goru na pripremnu utakmicu protiv tamošnje reprezentacije

Nakon pet-šest dana priprema u Kaštelima reprezentacija Hrvatske danas je otputovala za Crnu Goru gdje će u Cetinju protiv Crnogorki sutra (30. svibnja) odigrati prvu od dvije planirane pripremne utakmice uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo u košarci za žene 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Druga utakmica protiv istih protivnica je 31. svibnja. Obje utakmice se igraju u Sportskom centru na Cetinju s početkom u 18 sati i 30 minuta. U sklopu predstojećih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015.  sudjelovat će i reprezentacija Crne Gore i to u skupini D sa Njemačkom, Finskom i Ukrajinom.

Dok su naše reprezentativke započele formu dizati na plavom Jadranu, dotle je seniorska ženska reprezentacija Crne Gore, također u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2015., igrala na turniru u Kranjskoj Gori dvije pripremne utakmice i obje pobijedila. Najprije domaćine – Slovenke 57:53, a potom i Belgijanke 87:72.

Crnogorska reprezentacija je jedna vrlo jaka ekipa u kojoj, pod stručnim vodstvom izbornika Momira Milatovića, igra nekoliko poznatih internacionalki s velikim iskustvom igranja međunarodnih utakmica kao što su Iva Perovanović, Jelena Škerović, Jelena Dubljević,… Osim njih crnogorsku reprezentaciju još čine: Milica Milošev, Milica Jovanović, Ana Baletić, Nataša Popović (svojedobno igrala u Jollyju JBS Šibenik), Nikolina Popović, Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Aleksandra VujovićBiljana Pavićević i Kristina Raković.

Foto: Jelena Dubljević i Milica Jovanović, crnogorske reprezentativke / fibaeurope