Hrvatske kadetkinje (U16) izgubile od Latvije i definitivno 8. na Europskom prvenstvu

U16 europsko prvenstvo za kadetkinje Hrvatske je završilo porazom od Latvije u borbi za sedmo mjesto. Definitivno, Hrvatska je osma i imajući u vidu da je ova generacija hrvatskih kadetkinja u najvećem broju izlazno godište, oprostila se od kadetskog uzrasta ne postigavši rezultat koji se od njih očekivao. A očekivao se ipak bolji od osmog mjesta. Latvija je danas imala više motivacije nakon poraza koje je pretrpjela kao i Hrvatska. Međutim sestre Strautmane, glavne nositeljice igre Latvije, ovog puta potpomognute  Rikveile, bile su psihološki stabilnije, odnijele pobjedu i osvojile sedmo mjesto.

Hrvatska – Latvija  53:62 (10:13, 16:24, 10:16, 17:9)

 • Hrvatska: Jordanić 5, Goleš 0, Slonjšak 24, Silov 0, Stojsavljević 8, Belošević 2, Dojkić 9, Mijatović -, Bašić -, Kelava 5, Dobroslavić 0, Marić 0. Trener: Dean Nemec
 • Latvija: P. Strautmane 9, Ozolina 1, Savicka 2, Kalnina 0, D. Strautmane 23, Rikveile 13, Betlere 2, Einere 2, Grabe 5, Kudule 0,  Dreimane 5, Jancevska 0. Trener: Ainars Cukste

 

Foto: Naslovna fotografija – Iva Belošević na utakmici protiv Latvije / Snimio: Fiba Europe

[youtube id=”uLL8bOAcWzA” height=”350″]

 

8 KOMENTARI

 1. Za dugo vrimena niko neće stći one naše kadetkinje iz Grčke, viceprvakinje Evrope. Tikvić, Begić, Pačkovski, Džankić, Majstorović, Cvitković…to je bila generacija samo takva…

 2. Slažem se iako neke od gore nabrojanih polako,ali sigurno gube korak sa kvalitetnom seniorskom košarkom…..što se pak nastupa kadetkinja na EP tiče sve bi sažeo u…..”Gdje su bile?Nigdje!Što su napravile?Ništa!…..ovo ne baš doslovno shvatiti,ali nije ni daleko od istine.

 3. Već ranije na webu Nemecovog kluba Trešnjevke primjetio sam da se baš ne voli javljati nakon poraza…..tako je i ovdje……dok se pobjeđivalo Bugarsku i Grčku bio je pričljiv…..sad nakon poraza od Rusije,Mađarske,Francuske i Latvije ni a od njega:-))

  Iva Slonjšak uvjerljivo prvo ime naše reprezentacije!I u samom vrhu EP po postignutim poenima i asistima (ni u skokovima nije loša s obzirom da igra na vanjskim pozicijama).Osobno sam puno više očekivao od Dojkić i Kelave koje su na prošlom EP odigrale znatno bolje nego sada.Stojsavljević prema očekivanju (sjajne fizikalije,ali loša u tehničko-taktičkom segmentu zbog čega dosta zaostaje za najboljim europskim kadetskim centrima).Jordanić nije opravdala dodijeljenu joj ulogu 1.playa (po meni ona ni nije po vokaciji play,a to se najbolje vidi kada u svom klubu pored Rački igra “dvojku”).Goleš vjerovatno zbog manjka fizikalija bila u 2.planu iako je ona jedini pravi play u ovoj reprezentaciji.Dobroslavić će morati očvrsnuti jer je očito da bez obzira na solidnu visinu ne može ništa pod košem (80% akcija završava šutom za 3 poena).Belošević što je prvenstvo više trajalo dobijala više prilike,i barem prema brojkama ne spada u one koje su razočarale,ali će morati puno raditi na tehnici.Mijatović se na žalost ozlijedila iako prema utakmicama koje je igrala Nemec joj nije namijenio neku bitniju ulogu (prošle godine igrala je više)……i tako dalje……

 4. Koliko znam radi se o koljenu koje joj i inače često zna praviti problema…..nadam se da se radi samo o istegnuću ligamenata,a ne nečem težem.

 5. Jedan sam od onih koji je ovu generaciju vidio skoro pa ravnopravnoj onoj Ciglarovoj 93/94.Ispada da nisam bio u pravu.Po svemu ova reprezentacija ima 2 kvalitetne pojedinke (od kojih se jedna nije previše iskazala u Bugarskoj) i par za europske okvire samo osrednje kvalitetnih.Od kojih neke od strane trenera imaju takav kredit koji se ne može dobiti ni u jednoj svjetskoj banci!Kad tome dodamo trenera koji košarku zna raditi,ali je previše ne razumije (nema osjećaja za vođenje utakmica) imamo to što imamo….8.mjesto.I poraze (najčešće uvjerljive) od svih iole kvalitetnih reprezentacija.A pobjede protiv onih koje bi pobijedila i školska ekipa zgb Športske gimnazije.I to bez dana priprema.

 6. Ma ko žensko. Danas igra košarku odlično, sutra se zaljubila i udala. Malo ih uspije

 7. Na žalost čujem da se radi o težoj ozlijedi koljena.Puknuću prednjih križnih ligamenata što znaći najmanje nekoliko mjeseci pauziranja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime