Hrvatska i Slovačka otvaraju Europsko prvenstvo za kadetkinje u Matosinhosu (Portugal) 13. kolovoza

Utakmicom Hrvatska – Slovačka, u četvrtak 13. kolovoza, bit će otovoreno ovogodišnje Europsko prvenstvo za kadetkinje (U16) u Matosinhosu u Portugalu. Naša reprezentacija nalazi se u skupini B sa Slovačkom, Rusijom i Portugalom. Skupina je zahtijevna i dosta teška, a ako prođemo dalje križat ćemo se sa skupinom A u kojoj su Nizozemska, Češka, Italija i Turska.  Evo rasporeda utakmica naših kadetkinja u skupini:

  • 13. kolovoza (četvrtak): Hrvatska – Slovačka (14.00)
  • 14. kolovoza (petak): Hrvatska – Rusija (18.30)
  • 15. kolovoza (subota): Hrvatska – Portugal (20.45)

Tomislav Petrković, prvi trener kadetske Hrvatske: “Optimist sam pred Europsko prvenstvo i bez obzira što su u kadetskom uzrastu mnoge reprezentacije jedne drugima nepoznanica, vidim nas među 8, a tihi cilj nam je ulazak među 5 ekipa čime bismo se plasirali dogodine na Svjetsko prvenstvo. No, bez obzira na ciljeve, prizemljeni smo i svjesni da bez truda i maksimalnog angažmana nemamo šanse ispuniti niti minimalna očekivanja.”

Dvanaest cura koje će braniti boje kadetske Hrvatske u Portugalu su: 4 Katavić, 5 Erjavec, 6 Mrdalj, 7 Tadić, 8 Tepeš, 9 Pavić, 10 Lazić, 11 Ivančević, 12 Skorić, 13 Blažević, 14 Uzelac, 15 Vojtulek.

Našim kadetkinjama i stručnom stožeru, koji danas odlaze na ovo najveće natjecanje košarkašica kadetskog uzrasta u Europi, želimo sretan put i što bolji nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu.

Foto: Kadetska Hrvatska u Postojni / zenska-kosarka.com