Hrvatska deklasirala Makedoniju i odmah se okrenula utakmici protiv Švedske

Hrvatska je u Skoplju upisala uvjerljivu pobjedu protiv Makedonije na početku drugog kruga kvalifikacijskog ciklusa za EuroBasket 2019 skupine H. Od samog je početka nametnula svoju igru i ništa nije prepuštala slučaju. Tako su igračice izbornice Jelavić Makedoniji u prvih deset minuta dopustile da im ubace samo 12 poena, dok je Hrvatska imala 27. Na poluvrijeme je Hrvatska već otišla sa zavidnom prednošću (20:48) koju Makedonija do samog kraja nije mogla stići. Hrvatska je iz minute u minute samo povećavala svoju prednost te upisala uvjerljivu i važnu pobjedu u gostima.

Makedonija – Hrvatska 47:108 (12:27, 8:21, 19:28, 8:32)

  • Makedonija: Stojanovska 3, Kozhobashiovska -, Tanturovska 2, Lazareska 0, Musa 2, Nikolik 5, Petrushevska -, Kmetovska 5, Shekjeroska -, Mitrasinovik 22, Paris 4, Trajchevska 4. Izbornik: Marjan Lazovski, pomoćnica: Stojna Bangelovska
  • Hrvatska: Begić 13, Buzov 10, Sandrić 22, Premasunac 6, Todorić 5 , Režan 18, Miloglav 11, Slonjšak 2, Dojkić 11, Bura 1, Tikvić 6, Miletić 3. Izbornica: Anđa Jelavić, pomoćnici Vedrana Grgin Fonseca i Vladimir Englman
  • Kompletna statistika

Anđa Jelavić, izbornica hrvatske reprezentacije: “Čestitala bih svojim curama na prvenstveno dobro odrađenoj utakmici zato što smo se od početka do kraja utakmice držali onih principa koje smo dogovorile – i u obrani i u napadu. To je znak da smo stvarno bile koncentrirane i fokusirane na utakmicu. Četiri izgubljene lopte u ovoj utakmici su stvarno pokazatelj da smo bili izuzetno koncentrirani. Što se tiče naših asistencija, imali smo ih čak 30! Stvarno nemam ništa za reći, nego samo pohvaliti našu igru i naše cure, jer su ovo stvarno dobro odradile. Jako sam ponosna jer kad vidite da se igračice kod +50 bacaju za loptom sve vam je jasno. Svaka čast! Sutra se vraćamo u Hrvatsku i onda slijedi Švedska 14. veljače. Imamo treninge, put za Švedsku i ovu utakmicu danas zaboravljamo jer smo nakon ovoga mislima već u Švedskoj.”

Antonija Sandrić, kapetanica reprezentacije: “Moram priznati da smo od prve sekunde krenule ozbiljno u utakmicu. Dogovor je bio da se nikoga ne podcjenjuje. Krenule smo s dobrom i s agresivnom obranom, ukrali par lopti. Napravili smo puno tranzicija i lakih koševa koji su nas podignuli tako da se kasnije i napad dobro otvorio jer smo dobro odradile obrambeni dio. Od prve do zadnje, sve smo odigrale super. Sa Švedskom će biti teška utakmica jer igramo kod njih, na njihovom terenu. One su stvarno dobra reprezentacija, kvalitetna na svim pozicijama. Naš je posao da pokušamo odraditi utakmicu kao i danas – agresivnu obranu, dati sve od sebe pa što bude.”

Hrvatska reprezentacija se sutra vraća u Hrvatsku, odnosno u Ivanić Grad gdje nastavlja s pripremama, a već 14. veljače igra utakmicu sa Švedskom koja je danas na svom parketu uvjerljivo izgubila od Italije 47:69. Drugi par u H skupini je Italija – Makedonija.

Foto: Antonija Sandrić bila je prvo ime Hrvatske u Skoplju / fiba.com