Hrvatska danas u Vukovaru igra važnu utakmicu protiv Češke

Danas u 18.15 sati juniorke Hrvatske igraju vrlo važnu utakmicu protiv Češke. Ono što je u prvom krugu za prolazak bila utakmica protiv Engleske, to je sada u drugom krugu protiv Češke. No, prvo evo ljestvice u skupini E prije današnjih utakmica:

  1. Nizozemska  3  3  0   199:134  6
  2. Španjolska    3  3  0   222:155  6
  3. Rusija             3  2  1   200:181  5
  4. Turska            3  1  2   180:204  4
  5. Češka            3  0  3   164:214  3
  6. Hrvatska       3  0  3   124:201  3

Iz ljestvice je vidljivo da je pobjeda u međusobnom dvoboju Češke i Hrvatske prevažna i jednoj i drugoj reprezentaciji jer će ona koja iz susreta iziđe kao pobjednica imati veće izglede domoći se četvrtfinala. I Hrvatska i Češka još uvijek nemaju pobjedu u drugom krugu, a i jedna i druga reprezentacija jučer su izgubile od superiornih ekipa u skupini E – Češka od Špankolske, a Hrvatska od Nizozemske. Hrvatska ima nešto laganiji raspored jer 21. kolovoza igra protiv Turske koju je dobila u pripremnom razdoblju, a Češka protiv Rusije gdje je nerealno očekivati pobjedu Češke. Tek ako uspješno riješimo utakmicu protiv Češke, onda će sutrašnji dvoboj protiv Turske biti opet Hrvatsko biti ili ne biti na putu prema četvrtfinalu. Međutim, da bi se došlo u tu poziciju, Češku se jednostavno mora pobijediti. Imperativ pobjede je pred juniorkama Hrvatske i vjerujemo kako su one i psihološki spremne nositi taj teret na leđima i na koncu utakmice se radovati. No, takva su europska prvenstva. Kad riješite jednu odlučujuću utakmicu, dolazi druga.  I tako redom. Pogotovo kad se natjecanje primakne četvrtfinalu.

Trenutni lideri naše reprezentacije su Inja Butina (najefikasnija, najviše asistencija i ukradenih lopti) i Antonija Chiabov (skok i blok) dok Češka ima više liderskih imena – Kamila Hoskova i Gabriela Andelova najbolji su im realizatori, najuspješnija u skoku i blokadama je 191 cm visoka Aneta Mainclova, dok Tereza Kracikova i Eva Mouckova najčešće “kradu” lopte svojim protivnicama. Eva Mauckova im je k tome i najbolja asistentica. Hoće li to biti presudno danas – ostaje za vidjeti, ali bi svakako bilo važno za konačni ishod da se još poneka naša reprezentativka pridruži Butini i Chiabov.

Foto: Inja Butina, prvo ime juniorske reprezentacije Hrvatske / Snimio:u18women.fibaeurope.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime