Hrvatska bez Marije Režan ide na EuroBasket 2015.

Snimio: HJ

Odmah na startu reprezentativnih priprema – hendikep. Hrvatska će bez odlične i iskusne Marije Režan nastupiti na EuroBasketu 2015. Naime, nakon pregleda magnetnom rezonancom ustanovljeno je da naš reprezentativni centar i centar španjolske Perfumerias Avenide ima ozljeđenu hrskavicu, mora mirovati i preskočiti Europsko prvenstvo 2015.

– Moram na terapije, doktor je rekao – odmor od sportskih aktivnosti. Jako mi je žao što je tako ispalo, ali pred kraj sezone sam osjetila nekakvu smetnju. Kako sam operirala oba koljena, tako sam osjetljiva na sve. Magnetska rezonanca je pokazala istrošenu hrskavicu do te mjere da mi je doktor zabranio bavljenje sportom čak pet tjedana. U Španjoloskoj sam igrala po 30 minuta i eto, tako se sve to odrazilo. EuroLiga, španjolska liga… rekla nam je Režan i istaknula kako su terapije neophodne da se nešto ne bi zakompliciralo.

Ozljeda je iznenadila izbornika Turića jer je Marija Režan veoma važna u koncepciji igre reprezentacije Hrvatske:  “Kvalitetna i dobra igračica poput Marije će uvijek faliti! Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti nadomjestiti njen nedostatak, a nadam se da hoćemo. Marija će nam nedostajati zbog svoje igračke kvalitete. Prošle godine je odigrala kvalifikacije na visokom nivou, tako da će nam to biti veliki hendikep, rekao je izbornik Hrvatske Braslav Turić.

Na pripreme još nisu stigle Iva Slišković i Jelena Ivezić (priljkučit će se za tjedan dana), a Mirna Mazić u Turskoj još igra finalnu seriju utakmica za prvakinje Turske. Shavonte Zellous dolazi 26. svibnja. Košarkašice koje su jučer krenule s pripremama u Vodicama su: Iva CiglarAna LelasLuca IvankovićKristina BenićAntonija MišuraAna-Marija BegićCarmen MiloglavIvana TikvićLana PačkovskiRužica DžankićIva BorovićIva TodorićNina PremasunacMatea Vrdoljak. Stožer reprezentacije čine: Braslav Turić – izbornik, Vladimir Englman – trener, Cvita Gregov – trener za fizičku pripremu i  Ivana Hace – fizioterapeut.

Foto: Hrvatska reprezentacija na okupu u Vodicama