Hrvatska bez finala, Njemačka je bila bolja

Prvu meč loptu Hrvatska nije iskoristila u Izraelu. Njemačka nas je porazila 70:52 i raspali su se snovi o najmanje srebrenoj medalji. Međutim ostala je nada za broncu i ulazak Hrvatske iz B Divizije u A Diviziju. Hoće li u tome uspjeti odgovor će dati sutrašnja utakmica protiv Bjelorusije koju Hrvatska igra u 17 sati. Naime, u drugoj polufinalnoj utakmici Slovačka je bila bolja od Bjelorusije 60:53 pa će protiv Njemačke igrati u finalu, a za treće mjesto, koje vodi u A europsku elitnu Diviziju, igraju Hrvatska i Bjelorusija.

Hrvatska – Njemačka 52:70 (16:19, 12:9, 15:21, 9:21)

  • Hrvatska: Petrak 15, Stojsavljević 0, Belošević 3, Silov 5, Sorić 2, Šimunić 14, Ilić 0, Hajdin -, Strize -, Kelava 9, Trehub 0, Marić 4. Trener: Linda Antić Borak
  • Njemačka: Peroche 0, Simon 5, Brossmann 6, Sabally 24, Behrendt 0, Rodefeld 0, Schutter 3, Lappenkuper 3, Zdravevska 7, Zipser 5, Bohmke 2, Klug 15. Trener: Ptrick Unger

Svi elementi košarkaške igre, osim slobodnih bacanja i blokada, bili su na strani Njemica Kod Hrvatske najbolje su bile Ana Petrak sa 15 i Valentina Šimunić sa 14 koševa.

Linda Antić Borak, trenerica Hrvatske: “Danas je Njemačka bila bolja. Dopustile smo im da se razigraju i previše napadačkih skokova. U napadu smo zakazali. Treba prespavati za detaljniju analizu i ispravit greške da se ne ponove sutra protiv Bjelorusije. Ne smijemo moralno pasti jer smo još uvijek u igri za broncu i ulszak u A diviziju.”

Foto: Ovog puta su se radovale Njemice – detalj s utakmice / fiba.com