Hrvatska bez Begić i Tikvić dobila BiH

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odigrala je i treću utakmicu u sklopu priprema za predstojeći EuroBasket, u kojemu su naše cure u Poreču svladale Bosnu i Hercegovinu rezultatom 77:72. Bio je ovo težak i neizvjestan dvoboj u kojemu je svakoj reprezentaciji pripalo po jedno poluvrijeme. Prvo poluvrijeme pripalo je Bosni i Hercegovini koja je većim dijelom prvog poluvremena i vodila, najviše  +10 (28:38). Na manje od minutu do kraja prvog poluvremena bilo je +9 za BiH (33:42), no preko Slonjšak i Dojkić izabranice Stipe Bralića ipak su u posljednjim sekundama ponešto smanjile zaostatak i na odmor se otišlo sa rezultatom (36:42) u korist Bosne i Hercegovine.

Nastavak susreta Hrvatska je reprezentacija otvorila znatno bolje i u trećoj četvrtini uspjela preokrenuti utakmicu, nakon 30 minuta igre semafor je pokazivao +2 za našu reprezentaciju 61:59. Posljednji period igre trojkom je otvorila Mia Mašić koja je odvela našu reprezentaciju na +5 (64:59), no ipak tu nismo uspjeli prelomiti susret. Izostanak Ana-Marije Begić i Ivane Tikvić u ovom je dvoboju bio itekako vidljiv, te se Bosna i Hercegovina vrlo brzo vratila  i kao i kroz cijelu utakmicu držala korak za Hrvatskom i kroz posljednji period igre. Uslijedila je neizvjesna završnica utakmice u kojoj je na 3 minute i 25 sekundi do kraja rezultat bio izjednačen 72:72, potom su  Dojkić i Slonjšak kroz slobodna bacanja donijele +3 našoj reprezentaciji, da bi utakmicu zaključila Lea Miletić svojim poenima 52 sekunde do kraja

Kao prevaga za Hrvatsku pokazala se individualna kvaliteta kapetanice Ivane Dojkić koja je postigla  25 poena uz po 5 skokova i asistencija te je bila apsolutno prvo ime naše reprezentacije, Iva Slonjšak i Andrijana Cvitković postigle su po 9 poena, dok su po 7  ubacile Ana Petrak, Lea Miletić, Nina Premasunac i Matea Tadić

U redovima Bosne i Hercegovine prvo ime bila je Marica Gajić koja je ostvarila double – double učinak 16 poena uz 12 skokova i dvije asistencije, 13 poena ubacila je Nikolina Babić, a 10 je dodala Mate Tavić.

Isto kao i Hrvatska svojih izostanaka u ovom dvoboju imala je i Bosna i Hercegovina koja na raspolaganju nije imala fantastičnu Amerikanku Jonquel Jones koja je trenutno u Americi (WNBA) i reprezentaciji Bosne i Hercegovine će se priključit naknadno. Hrvatska i BiH ponovno će snage odmjeriti sutra u novom prijateljskom ogledu koji je na rasporedu u 19.00 sati.

Hrvatska  – Bosna i Hercegovina 77:72 (19:27, 17:18, 25:17, 16:13)

  • Hrvatska: Periša 0, Slonjšak 9, Cvitković 9, Dojkić 25, Miletić 7, Erjavec 3. Mašić 3, Marić -, PetraK 7, Premasunac 7, Silov -, Tadić 7, Hajdin -.
  • Bosna i Hercegovina: Gajić 16, Deura 4, Vrančić 2, Tavić 10, Hurt 6, Gligić -, Džombeta 9, Babić 13, Domuzin -, N. Delić -, Brčaninović 8, Džebo 4, Marković -, A. Delić 0, Mišeljić -.

ŽENSKA KOŠARKA/Krešimir Dabić

Foto: Ivana Dojkić / fiba.com