Hrvatice na startu pobijedile Litvu

Iva Slišković

Hrvatska je otvorila svoj nastup na Eurobasketu u Francuskoj važnom pobjedom protiv vrlo dobre ekipe Litve 89:77.

Litva – Hrvatska  77:89 (26:22, 19:21, 19:25. 13.21)

Litva: Gutkauskaite 0, Nacickaite 8, Visgaudaite 11, Kvederaviciute 2, Pikciute -, Zemantauskaite 0, M. Grigalauskyte -,   Paugaite 14, Salkauske 11, Petronyte 23, Vengryte 8, Siksniute -. Trener: Algirdas Paulauskas

Hrvatska: Ivezić17, Jelavić -, Mišura 15, Benić 3, Salopek 0, Režan 6, Ciglar 12, Lelas 12, Slišković 19, Vrdoljak 5, Ivanković -, Bosilj 0. Trener: Stipe Bralić

Iva Slišković odigrala je odličnu utakmicu i postigla 19 poena ali i parirala visokim centrima koji su bili dominantni u prvoj fazi utakmice. Litva je bolje otvorila susret, ali je kasnije Hrvatska ubacila u brzinu više i zasluženo pobjedila u prvoj utakmici na Eurobasketu u Francuskoj.

Litva je napravila jednu seriju od čak 11-0, ali je Hrvatska pojačala svoju igru ​​u drugoj četvrtini jer je trener Stipe Bralić pozvao na više agresije u obrani iz koje su uspjeli postići  niz jednostavnih koševa u kontranapadu.

Izbornik Hrvatske Stipe Bralić je rekao: “U prvoj četvrtini smo odigrali vrlo lošu obranu, ali u drugim četvrtinama smo se znatno popravili i odigrali agresivnu obranu što je urodilo plodom. Naša pick-and-roll igra bila je problem za njih i mislim da smo igrali vrlo dobro u posljednjih 15 minuta. Moramo igrati agresivnu obranu tijekom cijele utakmice, a ne samo u tri četvrtine.

Iva Ciglar prokomentirala je utakmicu ovako: “Počeli smo prilično loše, ali kada smo uhvatili naš ritam igre i učininili ono što je trener tražio od nas, počeli smo igrati kolektivno i kao ekipa i to je onda izgledalo mnogo bolje.”

Foto: Iva Slišković najbolja protiv Litve / Snimio: Federacion Espanola de Baloncesto/ Snimio: A.Nevado

1 KOMENTAR

  1. Super, ovo je bilo zagrijavanje. Sutra je ono pravo – Bjelorusija. HTV-2 u 12.20. Jake su pod košem, rastavile Čehinje, ali i mi imamo “teškog” centra kojeg danas nismo koristili. Ajmooooooooooooo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime