Hoće li se ugasiti Plamen Požega?

Kako piše požeški sportski portal Sportalo.hr u ovom je trenutku neizvjesno hoće li se i dogodine u A1 ligi natjecati taj uspješni ženski košarkaški klub koji je bio pravo iznenađenje i prvoligaško osvježenje prošle sezone u kojoj je na koncu osvojio četvrto mjesto. Evo što o svemu piše spomenuti portal:

“Izvršni odbor ŽKK Plamena donio je odluku o gašenju kluba, odnosno o kolektivnoj ostavci, iako je ostavljen prostor od nekoliko dana da se nešto promijeni, no za sredinu sljedećeg tjedna najavljena je press konferencija na kojoj bi se i javno trebalo objaviti da klub praktično ne postoji, odnosno da se sljedeće sezone neće nigdje natjecati. Naravno, postoji mogućnost preokreta, ili će se namaknuti sporni iznos pa će aktualno vodstvo nastaviti s radom, ili ako neće otvoreno je da netko drugi preuzme klub i u neizvjesnim okolnostima i s prilično neodređenom situacijom na svim poljima nastavi s radom.

Kako neslužbeno doznajemo, sve se svelo na svotu od 25 000 kn koji nedostaju da bi Plamen i sljedeće sezone igrao A1 ligu. Za sada se nitko službeno ne oglašava, predsjednik i trener Plamena Vladimir Englman najavljuje presicu za sljedeći tjedan na kojoj bi i definitivno mogla biti zapečaćena sudbina kluba, krivca se pronalazi u Požeškom sportskom savezu. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić poručuje da je stvar u nadležnosti Požeškog sportskog saveza, a iz Saveza neslužbeno kažu da je kompletan financijski kolač koji pripada Plamenu uredno isplaćen prema odluci Izvršnog odbora PSS-a, te poručuju da se nadaju da će klub nastaviti funkcionirati. U slučaju da se doista dogodi odlazak aktualnog vodstva vjeruju da će se na Skupštini kluba pronaći netko tko će voditi klub u budućnosti, a PSS će u svakom slučaju u skladu s dosadašnjim odlukama IO financijski pratiti rad kluba.

Zaljubljenicima u košarku koji su se u prošloj sezoni počeli vraćati na tribine, te djevojkama koje dugi niz godina nose dres požeškog kluba ostaje čekati što će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana, iako trenutna situacija i nije pretjerano optimistična, ŽKK Plamenu slijede burni dani, no dok nije i službeno, nadamo se da će Plamene i sljedeće sezone žariti i paliti košarkaškim parketima, pa barem i u A2 ligi.”

Foto: ŽKK Plamen Požega / sportalo.hr