Hoće li promjene na vrhu donijeti reorganizaciju i boljitak hrvatskoj košarci

Nakon sjednice izvanrednog Sabora HKS-a na kojem je izabran novi predsjednik krovne košarkaške organizacije Hrvatske Stojko Vranković i novi Upravni odbor, održana je sjednica UO HKS-a na kojoj su imenovani Stručni savjeti za mušku i žensku košarku. Evo tko je u Stručnom savjetu za žensku košarku uz uvjerenje i nadu kako će se hrvatska i muška i ženska košarka vratiti na one pozicije koje su nekada imale i da novi saziv ima snage za sve to:

  • Danira Nakić Bilić – za predsjednicu
  • Koraljka Hlede – za članicu
  • Korana Longin – za članicu
  • Anđa Jelavić – za članicu
  • Žana Lelas – za članicu
  • Željko Ciglar – za člana
  • prof.dr.sc. Dragan Milanović – za člana

Bez obzira kako u srijedu navečer završile kvalifikacije za ženski EuroBasket 2017. u Češkoj, logičnom se čini izjava koju je prvi suradnik Stojka Vrankovića Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku, dao današnjem Večernjem listu: “Ja držim da mi moramo imati plan koji se zove Tokio i da bismo trebali odmah imenovati čovjeka koji će raditi četiri godine.”  Ista stvar trebala bi se odnositi i na hrvatsku žensku reprezentaciju koja ima potencijal i košarkašice koje bi Hrvatsku mogle odvesti na Olimpijske igre u Tokio 2020, ali isto tako treba već sada sustavno krenuti s tim projektom, planom i radom da bi se dosegnuo taj cilj koji je san svakog sportaša. Što znači sudjelovati na najvećoj sportskoj smotri najkvalitetnijih sportaša svijeta znaju one naše košarkašice koje su bile na Olimpijadi u Londonu 2012. godine. Ako smo “preskočili” Rio, ne moramo i Tokio. Zato je važno već sada imati plan s tim ciljem. I, naravno, financije bez kojih se ništa neće moći značajnije napraviti.

Foto: Predsjednik HKS-a Stojko Vranković, predsjednik stručnog savjeta za mušku košarku Dino Rađa i predsjednica Savjeta zan žensku košarku Danira Nakić Bilić / Snimio: Marin Sušić