Gunjević: Djevojke su došle motivirane

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske nalazi se u tzv. ‘balonu’ u Rigi na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nakon što se PCR test izbornika Stipe Bralića pred polazak pokazao pozitivnim, vođenje treninga je privremeno preuzeo pomoćni trener Goran Gunjević. HKS ulaže sve napore kako bi se izbornik ponovno priključio reprezentaciji te je za sutra zakazano ponavljanje PCR testiranja, a u slučaju negativnog testa izbornik će se priključiti reprezentaciji 3. veljače, dan pred odlučujuću utakmicu s Njemačkom. Danas se reprezentaciji pridružio i Mladen Erjavec, instruktor HKS-a.

  • Malo nas je uhvatila neugodna situacija, no bili smo spremni i na to. Uvijek postoje i varijante B i C, tako smo se pripremali i za prvi balon. Tada nas je dohvatilo na igračkom kadru, a sada nažalost na stručnom kadru – izjavio je trener Gunjević. Jutarnji trening je protekao odlično. Djevojke su došle motivirane, znaju što im je glavni zadatak i cilj i vidi se na njihovim licima da su spremne na to. Ono što mene osobno veseli, ali i cijeli stožer i Savez je naš roster. Vratila se Marija Režan, došla je Iva Slonjšak, Ivana Tikvić, Lea Miletić… tako da imamo u neku ruku slatke brige jer otkako su se one vratile, mi više ne gledamo ni prema Njemicama ni bilo kojem drugom protivniku. Čisto smo fokusirani na sebe i svoje mogućnosti.

Reprezentacija je trebala odigrati dvije utakmice – 4. veljače s Njemačkom te 6. veljače sa Sjevernom Makedonijom, no danas smo primili vijest kako makedonska reprezentacija neće nastupiti na kvalifikacijama zbog pozitivnih nalaza stožera

Kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2021. u Francuskoj i Španjolskoj Njemačka – Hrvatska možete pratiti u četvrtak, 4. veljače s početkom u 15:30 uživo na programu SPTV-a te na službenom FIBA YouTube kanalu.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: S treninga Hrvatske u Rigi/ HKS