Gruda u posljednjem napadu promašila zicer i Scudetto

U Bologni se u trećoj utakmici finalne serije, kod rezultata 2:0 za Schio, događala prava drama. Završetak za infarkt vrlo dobro popunjene PalaDozze. Malo tko je mogao vjerovati da će nakon treće četvrtine, koju je Bologna izgubila 10 poena razlike, biti toliko drame i da će ishod cijele utakmice stati u jedan zicer koji promašuju i takve veličine kakava je francuska reprezentativka u redovima Famile Schia Sandrine Gruda. Međutim, vjerovala je Ivana Dojkić i Briana Turner koje su preuzele stvar u svoje ruke u četvrtoj četvrtini i  odigrale briljantno. Dojkić u napadu maestralno pogađajući trice u presudnim trenucima, a Turner u obrambenim zadaćama, ali i realizaciji.

  • Virtus Segafredo Bologna – Famila Wuber Schio 72:71 (13:20, 25:20, 12:22, 22:9) (1:2)
  • Ivana Dojkić (Bologna) – 31.06 min.(1as, 3il, val.15) – 21p (2P 2-4, 3P 4-6, SB 5-6), šut 60%

Od rezultata 11:11 u prvoj četvrtini (03:36) Famila Schio bila je u stalnoj rezultatskoj prednosti. U četvrtu četvrtinu ušli su s prednosti 62:50, i kad su možda mentalno mislile da je utakmica riješena, jer su u jednom trenutku treće četvrtine imale 15 poena viška, došla je četvrta četvrtina u kojoj je Ivana Dojkić, koju do tada u prethodnim finalnim utakmicama i nije slušao šut za tri poena, nepogrešivo počela pogađati trice i uz sjajnu Brianu Turner počela polako sustizati Schio da bi tricom 1.06 do kraja smanjila na 70:71. Bio je to njezin trinaesti poen u četvrtoj četvrtini i treća trica kojom je vratila nadu Bologni. Baš onda kad je trebalo imala je i odvažnosti i odgovornosti što joj se vratilo na najljepši mogući način. Ona je bila ta prekretnica i prevaga koja je Bologni donijela pobjedu. I Briana Turner sa svojim skokovima i 7 poena također u presudnoj četvrtoj četvrtini. Točku na i, te konačni rezultat 72:71, ispostavit će se za koji minut, stavila je danas ne baš raspoložena za igru Cecilia Zandalasini čiji je šut izostao kad je najviše trebalo (3-11 za dva poena i 0-3 za tricu). Schio je imao posljednji napad kojeg su kvalitetno odigrali na Grudu, ali Gruda je promašila nepromašivo i pobjeda je otišla na stranu Bologne.

Četvrta utakmica, također na parketu Bologne u PalaDozzi, igra se 5.svibnja sa početkom u 20 sati i 30 minuta. Nema dvojbe da će to biti još jedna vrlo zanimljiva utakmica.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Semafor u PalaDozzi na kraju 3. finalne utakmice Bologna – Schio/vsb