Gradski derbi koji to nije bio – Kvarner – FSV Rijeka 84:32

Snimio: Arsen Miletić

U sklopu 8. kola A2 ženske košarkaške lige skupina B u Rijeci je odigran gradski derbi između Kvarnera i FSV-a Rijeka. Uvjerljivo je pobijedio Kvarner rezultatom 84:32.

Kvarner – FSV Rijeka 84:32 (24:5, 17:11, 25:7, 18:9)

  • Kvarner: Marošević 1, Vlahović 7, Kukolj 19, Purina 25, Matijević 22, Lešnjak 4, Plavljanin 2, Galušić 2, Lusičić 2, Božinov (DNP)
  • FSV: Perić 3, Romih 2, Mrvić 3, Mršić 10, Lazarić, Bičanić, Klasan, Crnković 4, Zovko 4, Tuftan 6, Leoni, Vujović

Ako se netko jos sjeća, u prvom kolu A2 lige – skupina B, krajem listopada prošle godine, odigran je riječki derbi koji je donio pobjedu Kvarnera, ali i da je bilo drugačije, da je tada pobijedio FSV, ne bi bilo nezasluženo. Bila je to utakmica koja je obilovala preokretima, i u kojoj je FSV propustio meč loptu. Bio je to spektakl.

Od te utakmice, svašta se promijenilo, a o promjenama najbolje govori rezultat. Iako je jučer Kvarner igrao spektakularno, za pravi spektakl i kvalitetnu košarkašku predstavu potrebna su oba suparnika. Ovog ih puta nije bilo.

Kvarner je pokazao dominaciju kakva je viđana na njegovim utakmicama tijekom proteklih sezona, kada je svoje protivnike u A1 ligi pobjeđivao velikom razlikom. O FSV-u najbolje govori to da u prvoj četvrtini nije postigao koš iz igre (svih 5 iz slobodnih bacanja), da su od ukupno 32 koša čak 14 postigli sa linije “penala”. Najbolje i najiskusnije u redovima FSV-a, Barbara Perić i Josipa Zovko postigle su kombinirano 7 poena (u prvoj utakmici čak 30). Kvarner je, s druge strane, igrao brzo, atraktivno, kao prava ekipa i s lakoćom kažnjavao sve pogreške protivnika. Prvo poluvrijeme bilo je za Kvarner kao iz bajke, a u drugom su još malo “pojačale”. Sve igračice Kvarnera koje su ulazile u igru upisale su se u strijelce. Valja napomenuti da je u jednom trenutku razlika bila opasno približena granici od 60 poena, te da su kvarnerašice uz malo više koncentracije lako mogle doći i do 100 poena…

U Kvarneru kažu: “Iako su do ovog kola dijelili drugo mjesto na tablici, evidentno je da će ostatak ove lige za FSV biti razvojnog karaktera (ovim su porazom izgubljene šasne da se domognu kvalifikacija za popunu prve lige, odnosno svedene su na teoriju), dok je Kvarner napravio korak naprijed ali ga i dalje čekaju izazovi. Slijedeći je već drugi vikend, kada na Kozali dočekuju Gospić, protiv kojeg su ‘hladno’ izgubili u dvorani na Balinovcu.”

– Nema se što previše dodati, rezultat sve govori. Protivnik je od prve sekunde ušao čvrsto i agresivno, u meso, nametnuo nam se, upravo na onaj način kako smo mi htjeli otvoriti utakmicu. Sastavi su bili više-manje slični od prve utakmice, no definitivno se vidjela razlika utreniranosti, te fonda jačih utakmica koje je Kvarner skupio od tog prvog dvoboja. Također, nama je težište igre u prvom dijelu sezone bilo na Dini Šesnić, koje sad više nema, te sad imamo problema, posebno u organizaciji igre, jer je odgovornost pala na neke mlađe igračice, koje za to još očito nisu spremne. Ako nešto pozitivno mogu izdvojiti, onda bih izdvojio 15-godišnju Tuftan, koja je došla na utakmicu nakon odigrane utakmice regionalne kadetske lige s Posušjem u punoj minutaži, te igrački i karakterno pokazala dosta toga. Na nama je da se vratimo u dvoranu, treningu, i kvalitetnim i krvavim treningom krenemo u dizanje forme za nastavak sezone, u kojem će definitivno priliku dobiti mlađe igračice, juniorke i kadetkinje, pod cijenu rezultata – kažu iz FSV-a Rijeka..

Foto: Vraća li se kvalitetna košarka na Kozalu – s nekadašnjih utakmica Kvarnera / Snimio: Arsen Miletić