Gradonačelnik Slavonskog Broda primio kadetske viceprvakinje Hrvatske

Gradonačelnik grada Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara primio je u Gradskom poglavarstvu košarkašice Broda na Savi, nove kadetske viceprvakinje Hrvatske, njihovog trenera i članove uprave. Čestitajući ekipi na do sad najvećem uspjehu i najuspješnijoj sezoni kluba, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo predstavljanjem grada koju klub ostvaruje svojim djelovanjem i organizacijom niza natjecanja u Slavonskom Brodu gdje su sudionici i gosti do sad bili iz cijele Hrvatske. U ugodnom druženju čuo je potom viđenje protekle završnice Prvenstva Hrvatske za kadetkinje kojemu je pod njegovim pokroviteljstvom bio organizator i domaćin ŽKK Brod na Savi. Kapetanica ekipe, mlada Mihaela Lazić, iznijela je pogled sa terena, kako se došlo do finala i srebrne medalje te uvjerenje kako, iako su zadovoljne ovim velikim uspjehom, tu ne misle stati i u narednim godinama namjeravaju otići i na tu najvišu poziciju.

Potom je predsjednik kluba Damir Božić iznio više podataka o djelovanju i rezultatima kluba, koji su iz godine u godinu sve bolji, kako na seniorskom planu tako još više u radu s mladima koje kontinuirano popunjavaju prvu ekipu, koja je ove godine odličnim rezultatima kroz A2 ligu i kvalifikacije stala na pragu A1 lige.  Za korak više, bez dodatne materijalne pomoći društvene zajednice, klub ne može sam.

U nastavku razgovora gradonačelnik se zanimao za financijske izazove igranja najvišeg ranga u hrvatskoj košarci, te je potom potvrdio da Grad namjerava podržati kvalitetan i kontinuiran višegodišnji rad s mladim djevojkama u klubu tim više što Slavonski Brod, s obzirom na tradiciju ženske košarke i situaciju da se prvoligaški muški klub ove godine ugasio, a i situaciju u cijeloj ženskoj košarci Slavonije i Baranje, gdje više nema ni jednog prvoligaša, zaslužuje imati prvoligašku žensku košarku. Na kraju prijema gradonačelnik je darivao ekipu monografijom, a djevojke su uzvratile darivajući majicu sa obilježjima kluba. Sve je završilo zajedničkim fotografiranjem.

Foto: Treneri i kadetkinje Broda na Savi s gradonačelnikom Dusparom