Gospić na nogama uoči današnje utakmice Gospić – Novi Zagreb

U Gospiću je sve mobilizirano i u iščekivanju odlučujuće utakmice za prvakinje Hrvatske u košarci. Svi predviđaju da će atmosfera na Balinovcu biti paklena. Gospić i Gospićani očekuju obranu titule, a predsjednik Gospića Milan Kolić pozvao je simpatizere ženske košarke da danas u 15 sati dođu bodriti svoje ljubimice koje igraju odlučujuću petu utakmica protiv Novog Zagreba.

– Očekuje se pravi  košarkaški spektakl pred punim tribinama -, kaže predsjednik kluba Milan Kolić.

A Gospić je u četvrtoj utakmici gotovo nokautirao Novi Zagreb. Bio je na korak do pobjede. Gotovo tridesetak minuta igrali su u Trnskom odlično, bili u prednosti 14 poena ali  nisu uspjeli tako nastaviti do kraja nego su uz prevelik broj tehničkih pogrešaka, za jednu takvu utakmicu, Novom Zagrebu dopustili povratak u igru i na koncu dobivenu su utakmicu izgubili u produžecima.

– Ostaje velika žal za tom utakmicom. Istina došli smo do te razlike jer smo za redom pogodili četiri trice, a onda smo imali kriva dodavanja, tri puta istek napada, a one dobar šut za tri poena i bolju igru ispod koša i tako smo se u regularnom toku zaustavili na 67:67. Šteta – kaže Bralić

Za današnju petu i odlučujuću utakmicu trener Gospića i izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Stipe Bralić kaže:

– Nadam se da ćemo ipak uspjeti iskoristiti prednost domaćeg terena, imamo izuzetno dobru publiku koja nam je u ovakvim presudnim trenucima uvijek “šesti” igrač. U prvoj i trećoj utakmici, kad smo igrali kod kuće, nismo imali većih problema i ako budemo igrali na takav način i sada, onda sigurno možemo očekivati dobar rezultat. Neće biti  lako. Morate znati da Gospić ove godine igra sa sastavom koji nikada nije osvajao hrvatsko prvenstvo, igračice su tek jednu sezonu zajedno i nemaju iskustva koja su imale one prethodne gospićke ekipe, koje su do sada osvojile 17 trofeja. One su po tom pitanju neiskusne, ali im skidam kapu za sve što su do sada učinile. Nadam se da ćemo danas biti bolji  i da ćemo osvojiti prvenstvo.

Trener Novog Zagreba Vladimir Ivanković rekao je: “Vjerujem da će to biti dobra, čvrsta utakmica, a pobjednik će s ponosom nositi titulu državnog prvaka. Ja vjerujem da će to biti Novi Zagreb. Šanse su svakako 50-50.”

Na koncu kažimo i to da će utakmicu iz Gospića izravno prenositi TV SportKlub.

Foto: Zbijanje redova – Novi Zagreb se ne ide predati u Gospić / Snimio: Stjepan Spretnjak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime