Goran Šućurović uoči odlaska juniorki na Europsko prvenstvo u Portugal

Uoči odlaska naše juniorske reprezentacije na Europsko prvenstvo koje se održava u Portugalu u Matosinhosu od 17. do 27. ovog mjeseca, porazgovarali smo s glavnim trenerom Goranom Šućurovićem. Najprije nas je interesiralo kako su prošle pripreme, a o tome je rekao:

– Od 7.6. od kada smo se okupili pa sve do danas, odradili smo 41 trening i odigrali osam pripremnih utakmica. Sve planirano manje-više smo odradili, a sad dolazi EP gdje ćemo dobiti konačnu potvrdu našega rada. Izuzetno sam zadovoljan radom, pristupom i odgovorom igračica na zahtjeve postavljene pred njih a koji nisu bili ni malo lagani. To daje nadu da ćemo u Portugalu dostojno predstavljati hrvatsku žensku košarku.

– Koje igračice su se izborile za odlazak u Portugal?

– U Portugal idemo s 12 igračica: tri beka – Lana Rački, Dora Goleš i Iva Ilić, tri vanjske igračice – Iva Slonjšak, Klaudija Periša Antonija Božić, tri krilna centra – Anita Kelava, Tihana Stojsavljević i Ena Miličević, te tri igračice na centarskoj poziciji – Andrea Marić, Marija Šolić i Patricija Bura.

– Kakava su očekivanja od Europskog prvenstva? 

– Što se tiče očekivanja, prvi i osnovni i najvažniji cilj je sačuvati status u A diviziji, te pokušati se plasirati među osam najboljih ekipa i time izboriti četvrtfinalnu utakmicu. Grupa u kojoj se nalazimo teška je i zahtjevna gdje je Španjolska izraziti favorit, a Nizozemska, Poljska i mi tražit ćemo prolaz u međusobnim utakmicama.

– Skupina nije ni malo laka. Naprotiv.

– Na pripremnom turniru u Rezeu susreli smo se i s Nizozemskom i s Poljskom, pa stoga znamo da nas čeka vrlo težak posao. Uspijemo li proći grupu imamo velike šanse za plasman u četvrtfinale jer grupa s kojom se križamo, po mom mišljenju, nešto je lakša, pa tu vidimo šansu za daljnji plasman.

– Atmosfera u ekipi?

– Atmosfera u ekipi je u jako visoko pozitivnom nivou. Ona nam daje vjeru da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Koristimo priliku da pozdravljamo sve čitatelje portala zenska-kosarka.com

A portal će kao i do sada uvijek biti uz sve naše selekcije, držati im fige da postignu što bolje rezultate. Sretno!

Foto: Stožer naše juniorske reprezentacije / zenska-kosarka.com