Goran Šućurović: Budite uz nas i šaljete nam pozitivnu energiju iz Hrvatske jer smo tada jači!

Još prošle godine nije bilo lako ni na domaćem terenu sačuvati elitni europski juniorski status. On je zajedno s lanjskim prvim trenerom juniorki Braslavom Turićem uzeo “vrući krumpir” u ruke i u Vukovaru sačuvao status A Divizije za Hrvatsku. Status u prvoj europskoj ligi da bude jasnije. Goran Šućurović. Ove godine je kao prvi trener poveo juniorke s istim ciljem u Portugal. Međutim, one sutra u četvrtfinalu igraju protiv Rusije.

– Bio vam je cilj sačuvati status u A Diviziji, a evo vas u četvrtfinalu, započeli smo razgovor s Goranom Šućurovićem.

– Kao što ste rekli, osnovni je cilj bio sačuvati status u A diviziji, a mi smo to ostvarili već u prva dva kruga natjecanja i izborili četvrtfinale. Važno je napomenuti da smo ovaj uspjeh apsolutno zaslužili i da nam nitko nije ništa pomogao, te u niti jednoj situaciji nismo ovisili o drugima i drugim rezultatima, nego smo cijelo vrijeme držali sudbinu u svojim rukama i to smo vrhunski odradili.

– Dvije pobjede vrijedne zlata su vas dovele do četvrtfinala. Ostale utakmice kao da nisu bile važne?

– Pobjede koje smo ostvarili, svaka na svoj način, imaju veliku težinu. Protiv Nizozemske smo u jednom trenutku gubili 19 razlike te ih fanatičnom borbenošću sustigli i pobijedili. Protiv Češke, situacija je bila obrnuta. Cijelu smo utakmicu vodili, a imali smo i plus osam, ali je protivnik šest minuta do kraja došao u egal te smo se opet vratili, poveli i utakmicu mirno priveli kraju. Te dvije utakmice, i te dvije najvažnije pobjede u najvažnije vrijeme, pokazuju da ovaj tim ima nevjerojatnu mentalnu snagu, vjeru i povjerenje u sebe i stožer i sigurno ćemo vas još koji put ugodno obradovati i iznenaditi.

– Sutra dolazi Rusija. Što sutra možemo očekivati?

– Šta se tiče sutrašnje utakmice, Rusija je apsolutni favorit. Ruskinje su izgubile samo jednu utakmicu i to u produžetku od Francuske, a sve ostale utakmice su lagano pobjeđivale. Četvrtfinalna je utakmica specifična, u njoj favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mi ćemo sutra ići preko svojih sto posto i pokušati se plasirati među četiri najbolje ekipe u Europi.  Budite uz nas i šaljite nam pozitivnu energiju. Budite sigurni da ćemo dostojno prezentirati Hrvatsku. Hvala svim prijateljima i ljubiteljima ženske košarke koji nam čestitaju. Svima lijep pozdrav iz Portugala, završio je Šućurović.

Trener koji se zna radovati sa svojim košarkašicama i tugovati s njima kad je to potrebno. Biti s njima i u pobjedi ali i u porazu. Znati to samo od sebe je velika stvar. One su to najbolje prepoznale i njemu i kompletnom stožeru vraćaju na najljepši mogući način. I svima nama koji se radujemo njihovim pobjedama i “čupamo kosu” zbog poraza. Ali, preživjet ćemo. I ovaj dosadašnji rezultat vrijedan je svake pohvale. Sve iznad toga bio bi san. Sanjajmo i dalje pa dokle traje traje!

Autor: Tihomir Begić

Foto: Trener Goran Šućurović čestita Ivi Slonjšak na igri protiv Češke / fibaeurope.com