Gdje i s kim ovog ljeta igraju naše mlađe reprezentativne selekcije

EuroBasket za seniorke završio je u Francuskoj i Španjolskoj, Hrvatska je 11. od 16 ekipa. A gdje, kada i s kim igraju naše mlađe reprezentativne selekcije, pitali su nas ovih dana naši čitatelji. Evo pregleda uz napomenu kako zbog pandemije koronavirusa za mlađe uzrasne kategorije neće biti Europskog prvenstva u klasičnom formatu, pa je FIBA organizirala Youth Challengers turnire gdje će u zatvorenom formatu 6 ekipa u svakom gradu odigrati međusobne susrete.

Mlada reprezentacija Hrvatske (U20) 

  • Igraju u Sofiji (Bugarska) od 13. do 18. srpnja
  • U skupini su A koju čine: Italija, Njemačka, Latvija, Belgija, Hrvatska i Bugarska

Juniorska reprezentacija Hrvatske (U18)

  • Igraju u Rigi (Latvija) od 27. srpnja do 1. kolovoza
  • U skupini su A koju čine: Rusija, Latvija, Njemačka, Portugal, Hrvatska i Rumunjska

Kadetska reprezentacija Hrvatske (U16)

  • Igraju u San Fernandu (Španjolska) od 9. do 14. kolovoza
  • Nalaze se u skupini B koju čine: Španjolska, Mađarska, Litva, Hrvatska, Srbija i Ukrajina.

Podsjetimo da je još uvijek najbolji plasman neke mlade selekcije Hrvatske onaj iz 2010. godine kada je kadetska reprezentacija Hrvatske u Grčkoj osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju. Trener joj je bio Željko Ciglar. Svim našim reprezentacijama, njihovim trenerima i igračicama, želimo uspješne pripreme i još uspješnije nastupe na spomenutim FIBA Challengers turnirima i da sruše gore spomenuti plasman.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Kadetska reprezentacija Hrvatske iz 2010 još uvijek drži najbolji plasman na europskim prvenstvima – Karmen Čičić, Ivana Tikvić, Andrijana Cvitković, Anja Majstorović, Lana Pačkovski, Antonija Chiabov, Iva Cigić, Ružica Džankić, Lucija Martinović, Ana-Marija Begić, Inja Butina i Dana Šarić / Snimio: fibaeurope