FSV-u prva medalja državne razine – bronca sa zlatnim sjajem

Utakmica za treće mjesto i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske za juniorke donijela je riječkom PSV-u prvu medalju državne razine. Povijesnu pobjedu za broncu sa zlatnim sjajem FSV je izborio protiv zagrebačke Orke. Izvrsnu utakmicu na strani FSV-a odigrala je Ivana Krajina sa double-double učinkom (19 poena i 10 skokova), a u dresu Orke bila je najbolja igračica utakmice Iva Pavić također sa double-double učinkom – čak 32 poena i 11 skokova.

FSV – Orka 75:58 (16:6, 14:22, 25:21, 20:9)

  • FSV: Sekulić 14, Bašić 3, Bošnjak 10, Jurčić 2, Perković -, Soldo 2, Brandić 2, Peričić 17, Krajina 19, Prso -, Škare 6, Šporčić -. Trener: Marin Mijaljević, pomoćni trener: Tomislav Švec
  • Orka: Mamić 12, Antolić 3, Gregur -, Gregorović -, Poljičak -, Meštrović 0, Mateković 7, Pešut 0, Sondi 4, Pavić 32, Lisac -, Sladoja 0. Trener: Kristijan Belošević, pomoćna trenerica: Marina Mikulić
FSV – Flumen Sancti Viti iz Rijeke okitio se svojom prvom državnom medaljom / Snimio: Ante Drozdek

Kristijan Belošević, trener Orke: “Velike čestitke svim ljudima u Košarkaškom klubu FSV na super organizaciji juniorskog završnog turnira. Čestitke treneru Marinu i curama na osvojenoj brončanoj medalji. Što se tiče nas kao najmlađa ekipa i na prvoj juniorskoj završnici možemo biti ponosni i sve čestitke mojim curama. Ovo nam je novo iskustvo i veliki motiv za rad za dalje tim više što smo to izborili s vlastitim kadrom. Što se tiče utakmice loše smo ju otvorili no uspjeli smo se vratiti te do zadnjih 10 minuta čak došli u situaciju za preokret no očito nam je falilo širine i malo više znanja za nešto više. Ponosan sam na ovu mladost dokazuje to Iva Pavić najbolji strijelac i u petorci turnira. Ne preostaje nam ništa drugo nego još jednom čestitati FSV-u a mi nastavljamo dalje s upornim radom, to je jedini lijek.”

Iva Pavić, juniorka Orke: “Ušli smo u utakmicu loše. Napravili su razliku od 15 poena, ali nismo se predale i uspjeli smo uz puno truda vratiti se natrag u igru. Falilo nam je koncentracije da u nekim ključnim trenucima prelomimo utakmicu na našu stranu. Sve smo ostavile srce na terenu. Šteta što nismo osvojili medalju, ali mislim da nam ovo treba biti još veći poticaj da nastavimo raditi i trenirati.”

Marin Mijaljević, trener FSV-a: “Mentalno iznimno teška utakmica. Jučer smo bili opušteni protiv favorita Trešnjevke, a danas smo itekako osjećali teret utakmice i blagog favorita. 12 minuta dobre igre na početku i nakon toga kontra ritam, Orka se vraća ponajviše preko Pavić i egal do samoga kraja. Zadnjih 5 minuta uspijevamo se odvojiti i osvojiti prvu medalju u povijesti kluba. Srce je puno, zbog svih cura, individualnih nagrada danas, sati i sati rada, povratka iz bolesti i ozljeda, ljudi iz kluba koji godinama praktički volonterski odrađuju strašan posao. Neka ovo bude motiv za nove uspjehe i ovakve momente. Čestitke Orki na fantastičnoj borbi, kao i KAŽL-u u finalu, te Trešnjevci na osvojenom prvenstvu.”

Petra Bošnjak, juniorka FSV-a: “Prvo bih voljela reći da smo ponosne i jako sretne što smo uspjele osvojiti medalju i što se ovo državno natjecanje odigralo u Rijeci. Htjela bi čestitati ekipi Trešnjevke za osvojeno prvo mjesto. Mislim da je svaka ekipa u ova dva dana pokazala da se puno može ako se radi zajedno. Voljela bih pohvaliti svoje cure na velikoj želji za igrom i dobru koncentraciju. Držale smo se dogovora i na kraju je to rezultiralo medaljom. Iako smo osvojile 3.mjesto mi smo preponosne na sebe.”

ŽENSKA KOŠARKA/tb

Foto: Radost riječkih košarkašica i njihovih trenera na prvoj osvojenoj medalji na državnim prvenstvima / Snimio: Ante Drozdek