FSV Rijeka – Flumen Sancti Viti

Kako i kada je nastao KK FSV i što znače ta tri slova, možete pročitati ovdje, a što se ženskog dijela tiče, odnosno ženskog kluba FSV Rijeka, koji se od ove sezone natječe u A2 ligi Hrvatske skupina B, ta priča je ozbiljnije počela prošle zime kad je došlo do suradnje između KK Viškovo i KK FSV te se kreće se sa ženskim programom. (FSV – Flumen Sancti Viti je prvi latinski naziv grada Rijeke – Rijeka Svetoga Vida.)

– Brojem mladih košarkašica koje dolaze iz omladinskog pogona, bivših košarkašica Kvarnera s područja Rijeke, te dijelu djevojaka koje su došle iz ŽKK Mlakasport, ili povratku košarci djevojaka iz ŽKK Riječanke, jedino logično rješenje je bilo krenuti i sa seniorskim pogonom ove godine, prvim takvim pogonom u povijesti ovog kluba. Trenutni cilj je posložiti klub na svim razinama, te napraviti da bazu ekipe koju bi dugo godina činile riječke igračice, što starije što mlađe. Klub iz godine u godinu na svim razinama raste, te se nadamo da ćemo isto uspjeti i sa seniorskim pogonom. Valja naglasiti da smo najveći košarkaški kolektiv u županiji trenutno po broju djece – rekao nam je pomoćni trener ŽKK FSV Rijeka Marin Mijaljević.

Roster ekipe čine igračice: Barbara Perić, Anamari Romih, Martina Buretić, Leandra Lazarić, Lorena Mršić, Marija Polić, Nikolina Crnković, Mia Grković, Petra Vujović, Sandra Medica, Josipa Zovko, Dina Šesnić kao seniorke te Lorena Krakić, Ivana Šimunović, Nina Mrvić, Linda Grbčić, Josipa Tuftan, Anamarija Klasan, Ivona Kajfeš, Lorena Leoni, Vesna Bićanić i Mia Čop kao juniorke/kadetkinje.

Glavni trener je Igor Prtorić, a pomoćni Marin Mijaljević.

Foto: ŽKK FSV Rijeka na utakmici protiv Kvarnera /facebook.com/marin.mijaljevic