FSV pobjednik turnira u Puli

14. memorijalni turnir Ružice i Vladimira Šešelje završio je trijumfom riječkih košarkašica. Novi prvoligaš, riječki FSV, u finalu je pobijedio Ježicu iz Ljubljane. Konačan redoslijed na ovom turniru je: 1. FSV, 2. Ježica, 3. Medveščak i 4. Brionka Pula.

Brionka-Fsv 51:64

  • Brionka Pula: Đukić, Đikić 14, Perić N 3, Došen, Borić 13, Begonja 1,Simović 6, Barukčić, Perić B 3, Ramljak 11, Delić.
  • FSV: Bošnjak, Romih, Miani, Bašek 2, Perko 8, Grbičić, Mršić 6, Tuftan 8, Kajfeš, Škapin 24,Carter 16.

– Lagana pobjeda Riječanki protiv domaćina izražena kao plod puno većeg truda i borbenosti. Gošće su se pokazale kao ekipa, a mi još uvijek ne ličimo ni na što. Ako mislimo da će pobjeda doći sama od sebe, bojim se da smo u problemu – izjavio je trener Ivan Đukić.

U drugoj utakmici je Ljubljanska Ježica savladala Medveščak i tako mu uzvratila za poraz prije tjedan dana rezultatom 60:57 u utakmici sa dva potpuno različita poluvremena, U prvom Slovenske rastrčane, razigrane i šuterski raspucane odlaze i do 23 poena prednosti, ali se Medo budi i u zadnjoj minuti dolazi do prilike za potpuni povratak ali nema koncentracije za to i zaslužena pobjeda Slovenki.

Medveščak – Ježica 57:60

  • Medveščak: Petak 9, Tepeš, Nimac 2, Livajušić, Skorić 8, Hajdin 7, Strize 16, Mandić 15, Leovac, Krainović,
  • Ježica: Nikolić 5, Bajraktarević 21, Šarić 7, Lapajne 2, Šrot, Zupanc, Hlebec 7, Jeras 2, Hladnik, Jakovčić 16, Zupančič,

U utakmici za treće mjesto Puljanke nastavljaju istim načinom od dan ranije i Medekice  odlaze na veliko vodstvo koje drže do kraja utakmice. Treneri daju priliku svim igračicama da osjete igru.

– Neke moje cure, izjavio je trener Brionke Pula Ivan Đukić,  baš i ne koriste tu priliku i tim nisam zadovoljan, a i još nekim stvarima. Ima još dovoljno vremena da se to pokuša dovesti u red.

Brionka Pula – Medveščak 60:71

  • Brionka Pula: Đukić 6, Begonja 4, N.Perić 1, Došen, Borić 19, Barukčić 3, B.Perić 7, Ramljak 20, Delić, Simović.

U finalu su se Riječanke odmah od početka nametnule kao ekipa sa puno želje za pobjedom i tako kontrolirale cijelu utakmicu protiv Ježica i došle do zaslužene 60:43 pobjede i prvog mjesta.

FSV – Ježica 60:43

  • FSV: Bošnjak, Romih, Miani, Bašek, Perko 11, Grbčić 6, Škapin 9, Mršić, Tuftan 11, Kajfeš, Carter 23
  • Ježica: Nikolić, Barjaktarević 16, Šarić 6, Lapajne 2, Šrot 7, Zupanc, Hlebec 2, Jeras, Hladnik, Jakobčič 9, Župančića,

Foto: Pred trenerom Đukićem i Pulom još je puno posla /arhiv