FSV-ov povijesni nastup u Splitu

Marin Mijaljević će sa svojim košarkašicama u Splitu, u analima riječkog ženskog košarkaškog kluba, ostati zabilježen kao trener koji je s FSV-om (Flumen Sancti Viti) odigrao prvu prvoligašku prvenstvenu utakmicu. Taj podatak obvezuje i njega i košarkašice FSV-a da odigraju što kvalitetnije jer se u povijest kluba ne ulazi baš svaki dan. Toga su svjesni i trener i košarkašice pa je za očekivati lijepu predstavu na splitskim Gripama. Nakon ulaska u prvoligaško društvo prošle sezone, evo i novih izazova za mladu i ambicioznu ekipu trenera Mijaljevića koji o povijesnom nastupu i gostovanju u Splitu kaže:

– Prvo kolo nam donosi i prvu povijesnu utakmicu kluba u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske, idemo u goste prošlogodišnjem finalistu Splitu. Iako je ekipu Splita napustilo dosta nositeljica iz prošle sezone, rezultati u pripremnom razdoblju pokazuju da će biti itekako opasan protivnik u prvenstvu. Od mojih djevojaka očekujem da daju svoj maksimum na parketu, igraju jedna za drugu i prezentiraju ono što smo kroz ovih mjesec dana trenirali.

Na naše pitanje tko su favoriti Prve ženske lige ove sezone, Mijaljević je odgovorio:

– S obzirom na mladost svih ekipa, teško je izdvojiti izrazitog favorita. Na papiru Šibenik i Ragusa malo odskaču, Trešnjevka ukoliko igra Majstorović,  ali mislim da na određeni dan svaka ekipa ima svoju šansu i da ćemo iz kola u kolo biti svjedoci iznenađenjima.

Tihomir Begić

Foto: FSV na Gripama u povijesnu utakmicu / fsv