FSV – dvije pobjede na startu Druge ženske lige

Riječki FSV odigrao je unaprijed utakmicu 2 kola Druge ženske lige u Otočcu, a potom ugostio ekipu Vodica. Evo pregleda tih njihovih nastupa:

Otočac – FSV 62:73 ( 11:18, 17:21, 25:14, 9:20 )

  • Otočac : Bižanović, Prpić, Delač-Paripović 9, Delač-Krpan 2, Kostelac K. 9, Matasić 2, Kostelac M., Borić 2, Lelas-Benković 28, Pleša 8, Gavrić 2
  • FSV: Grbčić 10, Romih 17, Tomljenović, Krakić, Bićanić 3 ( 1 trica ), Leoni 12 ( 2 ), Mršić 9, Tuftan 4, Krivokuća 2, Miani, Tomić 16 ( 3 )

FSV je 90% vremena bio u vodstvu, kriza igre i koncentracije od sredine druge do kraja treće četvrtine donijela je Otočcu, predvođenog bivšom reprezentativkom Hrvatske  i internacionalkom Kristinom Lelas-Benković, vodstvo i euforiju. Iako u poodmakloj dobi i izvan prave sportske forme, Lelas-Benković je na trenutke “školovala” mlade riječke košarkašice koševima i asistencijama. No, kad je nervoza bila najveća, na +4 Otočca, igračice FSV-a se uspijevaju smiriti, stabilizirati obranu na Lelas te do kraja treće četvrtine izjednačiti. U zadnjoj četvrtini djevojke bez prave visoke igračice na parketu (Tuftan 5 osobnih ) uspijevaju kolektivno podignuti obranu, te iz dobre obrane doći do daha i lakših poena u kontri i polukontri, kasnije i do pogođenih otvorenih šuteva izvana.

Pojedinačno istaknula se kapetanica Romih sa 17 poena, no možda i više od poena obranom na 20 cm višoj Lelas u trenucima kad je FSV ostao bez visoke igračice u rotaciji, i to nakon zadobivenog nezgodnog udarca laktom u bradu, nakon kojeg je „stisnula zube“ i vratila se u igru. Debi za FSV imala je naša riječka “veteranka” Martina Tomić sa 16 poena i nekoliko odličnih reakcija pri kraju utakmice. Mlade Leoni, Grbčić i Mršić su također pridonijele važnim poenima kad se utakmica lomila. Valja napomenuti i debitantske minute u A2 ligi za Krivokuću, Tomljenović i Miani.

FSV – Vodice 67:59 ( 17:7, 19:16, 15:19, 16:17 )

  • FSV: Bićanić 2, Romih 10, Mrvić, Krakić, Buretić, Leoni 2, Mršić 9, Tuftan 22, Miani, Grbčić 4, Tomić 18 (3 trice ), Tomljenović
  • Vodice: Skorić 5 (1), Tabula 6, Jozić, Obratov, Ivas 18, Troskot 4, Vunić, Mihić 13, Skočić 9, Filipi 4

Nakon početne nervoze i minusa, kvalitetnom obranom i trčanjem naprijed FSV okreće rezultat i početkom druge četvrtine vodi 23:7. Nakon toga slijedi povratak Vodica, što će se tijekom utakmice događati nekoliko puta. Slijedilo je vodstvo 34:17 krajem druge četvrtine, te prednost od 16-17 poena u više navrata u drugome poluvremenu, da bi svaki put FSV dopustio Vodicama povratak na 10 razlike ili manje, krajem utakmice i na minus 7, te konačnih minus 8.

– Pobjeda je zaslužena, no šteta je da nismo u više navrata osjetili trenutak za prelomiti i zatvoriti utakmicu nego ih vraćamo u igru, što se u sportu kad-tad osveti. No, mladi smo, učimo se, na nama je da kroz treninge napredujemo i sljedeći put kvalitetnije odreagiramo u sličnim situacijama. Na kraju svega, iskrene čestitke za cure za dvije pobjede na startu Druge lige. Imamo puno prostora za napredak i ako budemo zajedno gradili dalje, čeka nas još puno toga dobroga ove sezone – kažu u FSV-u.

Foto: FSV /fb