Francuski stroj u drugom poluvremenu samljeo Hrvatice

Hrvatska je izvrsno odigrala prvu četvrtinu, solidno drugu, ali se u drugom poluvremenu pogubila pred silinom unutarnje igre Francuskinja kojoj Hrvatska nije imala kime parirati, ali i preciznošću koju su na otvaranju pokazale francuske košarkašice. Hrvatice su prihvatile stil igre koju je Francuska nametnula u drugom poluvremenu, upala u brzi žrvanj odličnih Francuskinja i doživjela visok poraz.

Francuska – Hrvatska 105:63 (26:25, 24:15, 29:12, 26:11)

  • Francuska: Epoupa 0, Miyem 18, Chartereau 15, Gruda 16, Ciak 6, Michel 8, Vukosavljević 8, Rupert 0, Williams 8, Johannes 15, Duchet 2, Tchatchouang 9. Trenerica: Valerie Garnier
  • Hrvatska: Erjavec 5, Mašić 9, Begić 0, Slonjšak 9, Tikvić 12, Cvitković 3, Petrak 0, Premasunac 2, Dojkić 10, Tadić 6, Miletić 4, Periša 3. Trener: Stipe Bralić

KOMPLETNA STATISTIKA

Očito je bilo da je Hrvatska sve dala na vanjsku igru jer je Francuska bila izrazito dominantna pod koševima. To pokazuje i broj ukupnih skokova Francuske (54) i Hrvatske (22). Sve je izgledalo dobro dok šut nije iznevjerio Hrvatsku (vrlo nizak postotak šuta) i dok se nije započela forsirati individualna igra i bezglava jurnjava u kojoj su krilni igrači postali tek statisti i nijemi promatrači nadmoći Francuske koja nije propustila kazniti svaku pogrešku Hrvatica. U takvoj igri tek je Ivana Tikvić bila svijetla točka Hrvatske.

Stipe Bralić, izbornik reprezentacije Hrvatske: “Igrali smo 15 minuta dosta dobro, ali jednostavno Francuska ima 12 igračica koje igraju u EuroLigi i ta kvaliteta došla je do izražaja. Uz dominaciju u reketu s 54 skoka naspram naša 22, ogromnim brojem izmjena u drugom poluvremenu su nas izmorili i pretrčali i samo je bilo pitanje s kojom će razlikom utakmica završiti. Premladi smo, preneiskusni i nemamo  velik fond podjednakih igračica da bismo mogli 40 minuta igrati sa tako jakom reprezentacijom kao što je Francuska. Ugurali su nas ispod koša, imali su prevelik broj laganih poena iz kontranapada, Johannes je iz kontri pogodila tri trice za redom kad su prešle preko 20 razlike tako da sam počeo i odmarati neke igračice za utakmice s Rusijom i Češkom. Na kraju ogroman minus iako na osnovu onoga kako je utakmica tekla u prvom poluvremenu nije izgledalo da će tako završiti.”

Hrvatska danas u 18 sati igra drugu utakmicu u skupini protiv Rusije.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Ivana Tikvić u dvoboju sa izvrsnom Sandrine Grudom/fiba.basketball