Finale Kupa Kvarner – Medveščak

Očekivano. Finalisti Kupa Hrrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj Rimac” su riječki Kvarner i zagrebački Medveščak. Najprije je finale izborio Kvarner pobjedom nad Pulom Črnja Tours 78:54, a potom Medveščak u drugoj polufinalnoj utakmici pobjedivši Trešnjevku 2009 rezultatom 78:58. Bile su to dvije potpuno različite utakmice. Prva u kojoj je Kvarner bez puno dinamike i u “košarkaškoj laganici” pobijedio Pulu Črnja Tours, a druga puna ritma i dinamike u kojoj su dvije zagrebačke ekipe prikazale gledljivu i zanimljivu košarku pred vrlo dobro ispunjenim tribinama u Trnskom. Trener Kvarnera Damir Rajković pojasnio je zašto je protiv Pule igrao s “pola gasa”: “Htio sam da pokušamo dobiti utakmicu sa što manje potrošene energije, odnosno da se sačuvamo za sutrašnje finale. To smo i uspjeli. Vjerujem da ćemo igrati finale s Medveščakom, rekao je prije utakmice Medveščak – Trešnjevka trener Rajković,  i za njega smo se i spremali. Mislim da ništa ne znači činjenica da su nas ove sezone četiri puta dobili. Ovo je Kup, igra se jedna utakmica, sve je moguće. Šanse su 50:50.”

Pula Črnja Tours – Kvarner 54:78 (9:20, 14:19, 12:24, 19:15)

  • Pula Črnja Tours: Dukić 12, Barukčić, Dikić 3, Cičić 8, Molnar 12, Mišić, Prugovečki 2, Trehb B., Demirović, Ramljak 3, Trehub K. 6, Perko 8. Trener: Ivan Đukić
  • Kvarner: Perić 3, Romih, Miletić 11, Marjanović 12, Blažević 11, Buretić, Zovko 11, Tomljenović 6, Lazarić 2, Šimunović, Šesnić 8, Šerić 14. Trener: Damir Rajković

Ivan Đukić, trener Pule Črnja Tours:  “Mi smo zadovoljni plasmanom na Final Four Kupa a u utakmici protiv Kvarnera smo nastojali izdržati što duže da nam se Kvarner rezultatski značajnije ne odlijepi. No, nismo to uspjeli. Kvarner je u ovom trenutku bolja i spremnija ekipa od nas.”

Medveščak – Trešnjevka 2009 78:58 (18:10, 20:12, 25:16, 15:20)

  • Medveščak: Petrak 3, Čačić -, Džankić 7, Tadić 2, Borović 9, Šegota 0, Todorić 14, Uzelac 4, Majstorović 5, Radoš 0, Premasunac 22, Bura 12, Franić 0. Trener: Braslav Turić
  • Trešnjevka 2009: Erjavec 17, Stojsavljević -, Katavić 9, Rezo 4, Štirjan 3, Škara 3, Marija Galić 0, Kelava 13, Dobroslavić -, Krajačić 0. Pačkovski 9. Trener: Dean Nemec

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak: “Mi smo danas uspjeli iskontrolirati sve ono što bi nam moglo prijetiti. To je je Lana Pačkovski, a nismo dopustili ni Maji Krajačić da nam pravi probleme u reketu. Napravili smo tu razliku u prvom poluvremenu i to smo držali cijelo drugo poluvrijeme. Što se pak tiče finala, možda se Kvarner malo manje potrošio od nas. Imali su utakmicu tri sata ranije, za nijansu slabiji protivnik. To što smo ih mi ove godine četirir puta pobijedili ništa ne znači. Sutra je nova utakmica. Mislim da su šanse 50:50. Međutim, imamo modele igre protiv Kvarnera i vjerujem da ćemo to sutra i pokazati.

Dean Nemec, trener ŽKK Trešnjevka 2009: “Pokušali smo igrati što smo bolje mogli. Izgubili smo utakmicu prvenstveno u skoku. Imali su 20 skokova u napadu i to je ključna stvar. Imali smo nešto slabiju izvedbu u napadu. Možda smo napravili neki pomak, pošto smo prvu utakmicu s njima izgubili sa 40 razlike, a sada 20… Moramo biti zadovoljniji jer su ipak premlade igračice u odnosu na Medveščak. Tražit ćemo poboljšanje igre u sljedećoj prilici.”

Aleksandar Petrović, predsjednik Košarkaškog saveza Zagreba, na maloj svečanosti otvorio je završni turnir Kupa Hrvatske za košarkašice uime Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Finalna utakmica Medveščak – Kvarner na rasporedu je sutra u dvorani Trnsko s početkom u 18.00 sati, a ljubitelji ženske košarke mogu je slikom i uz komentar Viktora Kovača pratiti OVDJE.

Foto: Detalj s utakmice Medveščak – Trešnjevka 2009 / Snimio: Marin Sušić