Finale juniorki: Najbolja Iva Slonjšak

Najbolja igračica finala Iva Slonjšak i izbornik juniorske Hrvatske Braslav Turić

Organizacija završnice Prvenstva Hrvatske za juniorke, koju je HKS povjerio Košarkaškom savezu Zagreba i Trešnjevci 2009, bila je na zavidnoj razini. Po prvi put je organiziran live prijenos s utakmica finala, a viđena je i odlična košarka, posebice u finalu. Najviše su pokazale, što je i logično, hrvatske reprezentativke, a prema izboru sva četiri trenera ekipa koje su nastupile u finalu (Antonio Goljc, Tomislav Perković, Željko Ciglar i Dean Nemec), zatim Marijana Pasarića kao predstavnika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza i trenera ženske juniorske reprezentacije Hrvatske  Braslava Turića, najboljom igračicom završnice proglašena je Iva Slonjšak (Trešnjevka 2009), a najbolji strijelac je Ivana Dojkić (Novi Zagreb), koja je postigla 43 koša u dvije utakmice.

Portalu zenska-kosarka.com bilo je zadovoljstvo, uz nesebičnu suradnju organizatora (Trešnjevke 2009), medijski pratiti završnicu Prvenstva Hrvatske za juniorke. Pobjednicima i nagrađenima čestitamo, a drugima više sreće dogodine! Vikend koji je pred nama donosi završnicu Prvenstva Hrvatske za kadetkinje u Trnskom. Bit će opet zanimljivo i uzbudljivo!

Foto: Najbolja košarkašica finalnog turnira Prvenstva Hrvatske za juniorke Iva Slonjšak i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske Braslav Turić / Snimio: Stjepan Spretnjak

 

8 KOMENTARI

  1. Čestitke Ivi, koja svoj talent i očekivanja ljudi oko nje, potvrđuje svojim marljivim radom i rezultatima koji iz toga proizlaze. Dobar je primjer ostalima kako pristupati sportu, a nadati se je kako će i na reprezentativnom planu zajedno sa ostalima iz 97. generacije, ovoga ljeta potvrditi očekivanja i nadanja.

  2. Pridružujem se čestitkama…mislim da je bilo teško izabrat najbolju u finalu jer u ekipi trešnjevke sve su dale maksimum i da je recimo izabrana Jordanić ili Bura, ili bilo koja iz petorke, za svaku bi se moglo reć da je zaslužila! Ali ukupno da je Slonjšak najbolja to joj se mora priznat!

  3. Naravno čestitke i od mene!Iva je primjer odlične igračice koja se može,već prema situaciji,podrediti i kolektivu i u interesu ekipnog rezultata.To je još jedna njena velika kvaliteta.Još jednom veliki bravo za veliku Ivu!

  4. Čestitke Ivi, ona je lider ove ekipe i glavni “killer”. Ja bih ovdje spomenou igračicu Trešnjevke koje je meni više po ukusu, a to je Lana Rački. Polufinale 15 koševa (57% šuta) i u finalu 19 koševa (63% šuta) uz 4 ukradene lopte + čuvanje Dojkić kada se radio rezultat (Dojkić prvo poluvrijeme šut 10-2). Uzmimo u obzir da se Lana vratila ove sezone poslije duge pauze zbog mononukleoze. Ovime ne umanjujem nagradu Ivi Slonjšak, ipak je ona taj faktor X ove ekipe Trešnjevke.

  5. Općepoznate su Lanine kvalitete….ne samo košarkaške….ona je itekako zaslužna da se upravo tamo gdje se vidjela najveće snaga Novog Zagreba pa možda i prednost nad Trešnjom (vanjska osovina Butina-Dojkić) stvar otišla u korist Trešnje….

  6. Apsolutno se slažem sa iznesenim o Lani to je igračica koju bi svaki trener želio u ekipi uz to su i njezine karakterne osobine izuzetne, svaki roditelj bi se ponosio takvim djetetom. Rekao bih da je ona duša ove Trešnjine generacije, dok je Iva pravi lider, a u tandemu mislim da se i snu razumiju. Lana će im puno faliti budući je 96. god., ne umanjujući kvalitete ostalih igračica, a Novi Zagreb je uistinu jak i pun dobrih igračica, upravo tu vidim veliki problem Trešnje za vikend,

  7. Lanu bi mogla za sljedeći vikend dobro zamjeniti Karla Erjavec. Mala je pravi zvrk, još da nabaci šut… Ali o tome na drugom mjestu. Ovaj post je za Ivu. Još jednom kapa do poda.

  8. Lanu će zamjenit Jordanić, a Jordanić Bilić, ako govorimo o pozicijama u igri! Karla koliko sam ja vidio ulazi kao zamjena Dori!?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime