Fiba odredila: Srbija domaćin Eurpskog prvenstva 2019. godine, dvije skupine i u Latviji

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) donijela je odluku i organizaciju Europskog prvenstva za košarkašice 2019. godine povjerila Srbiji. Beograd, Niš i Zrenjanin gradovi su u kojima će se u lipnju 2019. godine igrati EuroBasket 2019. Podsjetimo da je Srbija svoju kandidaturu istaknula i za EuroBasket 2017. ali je tada Češka dobila organizaciju koju je, sada možemo reći, odlično odradila i u vrlo lijepo svijetlu se predstavila europskoj košarkaškoj javnosti.

Ovog puta su izravni konkurenti Srbiji za domaćinstvo EuroBasketa 2019. bili Rusija, Latvija i Izrael. Latvija i Izrael su se kandidiralia za grupnu fazu prvenstva, dok je Rusija bila jedini konkurent Srbiji za organizaciju završnice. Na koncu je FIBA odlučila da se dvije skupine u prvoj fazi igraju u Srbiji, u Nišu i Zrenjaninu, a dvije u Latviji. Završnica Evropskog prvenstva 2019. godine (od četvrtfinala) igrat će se u Beogradu.

Ana Joković, potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku, izjavila je nakon dobivanja organizacije Europskog prvenstva 2019. godine za portal kosarka24.rs:

– Veliko hvala predsjedniku Saveza Predragu Daniloviću na svoj uloženoj energiji da Srbija bude domaćin Europskog prvenstva 2019. godine. Veliko hvala Dejanu Tomaševiću, generalnom sekretaru KSS, i Magdaleni Kokić, članici tima za prezentaciju Srbije. Oni su sve pripremili i odlično odradili sve potrebno oko organizacije. Ovo je odlična vijest za cjelokupnu žensku košarku u Srbiji, kao i reprezentaciju jer nećemo igrati kvalifikacije za EP. Imat ćemo dovoljno vremena da se ekipa odmori, regenerira i bude spremna za sve izazove na prvenstvu u našoj zemlji – poručila je Ana Joković.

Evo što je za isti portal, povodom dobijanja organizacije EuroBasketa 2019., izjavio predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović: [youtube id=”aHAZNKOZGeY” width=”600″ height=”350″]