Evo nas, tu smo – što ima novoga!?

Namjerno smo vas pustili da u miru proslavite Božić i Novu 2022. godinu, a evo nas opet s novim informacijama. Nismo nestali nego ulazimo u desetu godinu našeg postojanja kao portal ŽENSKA KOŠARKA, prvi hrvatski portal o ženskoj košarci, koji vam, nadamo se na zadovoljstvo,  donosi najvažnije vijesti iz svijeta ženske košarke kod nas i u svijetu. Brzo i točno.

Što se zbivalo na košarkaškim terenima u ovo “praznično vrijeme”? Dosta utakmica u europskim nacionalnim prvenstvima odgađano je zbog sve jačeg prisustva koronavirusa, doduše neke su i igrane, a dogodilo se i nekoliko zanimljivih transfera, ali i “zbogom košarci”. Naša reprezentativka Klaudija Periša, nakon raskida ugovora sa talijanskim prvoligašem Bronijem u kojem nije imala značajniju minutažu, potpisala je za talijanskog drugoligaša Podolife Nuova Pall. Treviso iz Trevisa. Već je debitirala za svoj novi klub protiv Creme.

Vivien Nejašmić – iz KAŽL-a u Trešnjevku 2009

Na domaćim parketima vrijedan pozornosti je prelazak Vivien Nejašmić. Ova 17-godišnjakinja, 183 cm visoka, igračice na poziciji 3 i 4, motivirana je željom za daljnjim košarkaškim napretkom i usavršavanjem pa je prešla u zagrebačku Trešnjevku 2009. Nejašmić je do sada nastupala za splitski KAŽL, gdje je bila jedna od najboljih igračica ekipe, a tijekom igranja i stasanja u KAŽL-u postala je kadetska i juniorska reprezentativka Hrvatske. Josipa Pavić iz njemačkog je Kelterna prešla u redove Ružomberoka gdje će s našom reprezentativkom Patricijom Burom braniti boje aktualnih slovačkih prvakinja.

Monika Vojvodić, košarkašica Plamen Požege, objesila je “patike o klin” i rekla zbogom aktivnom igranju košarke. Na startu drugog dijela Premijer ženske lige Hrvatske donijet ćemo vam još najaktualnijih vijesti i sve eventualne transfere u “zimskom prijelaznom roku”.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić