EuroLiga: Poznati parovi četvrtfinala

Euroligaška natjecanja po skupinama (A i B) su završena. Odigrano je posljednje 14. kolo, poznati su parovi drugog kruga, odnosno četvrtfinala. Vlak u “pet do dvanaest” uhvatio je francuski Bourges važnom pobjedom nad Avenidom. Tri tisuće gledatelja u Bourgesu pozdravilo je vrlo važnu pobjedu domaćeg kluba nad španjolskom Perfumerias Avenidom naše Marije Režan, a samo njih dvestotinjak nazočilo je pobjedi turskog Abdullah Gula (AGÜ Spor), kluba naše Mirne Mazić, u Češkoj kod IMOS Brna. AGÜ Spor došao je odraditi utrakmicu u Brno jer ni jednima ni drugima pobjeda nije donosila ništa u smislu plasmana u drugi krug EuroLige. Više su i tamo bili u mislima, kako je izjavio njihov glavni trener Ayhan Avci, na važnoj utakmicu koja ih slijedećeg vikenda čeka u turskom prvenstvu protiv ekipe Edirne naše Luce Ivanković.

BK IMOS Brno – AGÜ Spor 64:76 (15:24, 16:18, 12:23, 21:11)

  • Mirna Mazić (AGÜ Spor) – 22 minuta (5 sk, 1 as, 1 bl) – 10 koševa (2P 3-7, 3P 0-1, 1P 4-4)

Mirna Mazić nije započela u prvoj petorci, ali je zato svoju minutažu odradila više nego korektno.

Bourges Basket – CB Avenida 73:55 (20:13, 14:22, 20:4, 19:16)

  • Marija Režan (CB Avenida) – 22 minute (3 sk, 1 as, 1 bl) – 4 koša (2P 2-7)

Marija Režan započela je u prvih pet ali pobjednički niz i ritam iz Copa de la Reina Perfumerias Avenida nije mogla prenijeti i u EuroLigu. Pravi “košarkaški potop” dogodio im se u trećoj četvrtini kad im je Bourges, bodren od tri tisuće bučnih  navijača, koji su znali da ih samo pobjeda protiv Avenide vodi u drugi krug EuroLige, nije dopustio postići nego samo četiri koša za deset minuta uz Bourgesovu uragansku seriju od 20:0. Sreća da su propozicije takve pa Avenida nije izgubila prednost domaćeg terena.

Evo četvrtfinalnih parova uz napomenu da se igra na dvije dobivene utakmice. Prednost domaćeg terena imaju Fenerbahce, Dynamo Kursk, UMMC Ekaterinburg i Avenida. Prve utakmice igraju se 3. ožujka, druge 6. i eventualne treće 11. ožujka.

  • Fenerbahce (Turska) – Galatasaray (Turska)
  • Dynamo Kursk (Rusija) – Bourges Basket (Francuska)
  • UMMC Ekaterinburg (Rusija) – Nadezhda (Rusija)
  • Perfumerias Avenida (Španjolska) – ZVVZ USK Praha (Češka)

Foto: Marija Režan, jedina naša predstavnica u četvrtfinalu EuroLige, u duelu sa Lucilom Pascua (Conquero) na finalu Copa de la Reina/fibaeurope.com