EuroLiga: Pobjeda Režanove i poraz Sandrić

Započelo je jučer i najelitnije europsko klupsko natjecanje – EuroLiga – u kojem pratimo naše dvije košarkašice  i njihove klubove – Mariju Režan u Češkoj i Antoniju Sandrić u Poljskoj. Marija Režan i njezin USK Praha na svom su parketu uspjele pobijediti francuski Bourges Basket 64:60 dok je CCCPolkowice Antonije Sandrić poražen u gostima od francuske ekipe ESBVA-LM 60:65.

  • Marija Režan je u pobjedi svog kluba igrala 27 minuta ali je nije “slušao” šut. Postigla je 7 koševa (2P 1-6, SB 5-6). Međutim, bila je suverena gospodarica reketa i igre u obrani. Napravila je 10 skokova od čega 4 napadačka. Tri puta je izgubila loptu i stigla “opaliti” jednu blokadu. Sve to za 9 valorizacijskih indeksnih poena. Utakmicu su uspjele riješiti u prvom poluvremenu, ali su obje četvrtine drugog poluvremena izgubile i na koncu spašavale i spasile prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju EuroLige.
  • Antonija Sandrić na parketu je provela  16 minuta i za to vrijeme postigla je 5 koševa (2P  0-1, 3P 1-3, SB 2-2). Imala je 3 skoka, 3 asistencije i jednu izgubljenu loptu. U valorizaciji izraženo to iznosi 7 indeksnih poena. Svirano joj je pet osobnih pogrešaka, a za poraz Polkowica presudna je bila treća četvrtina u kojoj su postigle samo 9 koševa.

Ovogodišnje izdanje EuroLige igra se u dvije skupine – A i B. I USK Praha i CCC Polkowice nalaze se u skupini A pa ćemo imati i dva izravna susreta Režan i Sandrić.

Foto: Antonija Sandrić na utakmici 1. kola EuroLige protiv Francuskinja/fiba.com