EuroLiga: Iva Slišković i Marija Režan opet vrhunski odigrale u euroligaškim pobjedama svojih klubova

Tri tisuće gledatelja u Salamanci vidjelo  je još jedno odlično izdanje hrvatskog reprezentativnog centra Marije Režan. Kao da se specijalizirala za one najteže euroligaške utakmice pa je iz utakmice u utakmicu sve bolja. Ovog puta bila je nezaustavljiva za Francuskinje iz Bourgesa. Bila je glavni oslonac igre svoje ekipa i u 37 minuta, koliko joj je trener ukazao povjerenje da provede na parketu, ostvarila je double-double učinak (11 koševa i 10 skokova).

  • Marija Režan (Avenida) – 37 minuta (10 sk, 1 as, 1 st) – 11 koševa (2P 3-9, SB 5-6)

Nakon sedam odigranih kola Avenida Marije Režan sa šest pobjeda i jednim porazom dijeli prvo mjesto u skupini B EuroLige sa turskim Fenerbahceom.

Isto tako odličnu igru pružila je i druga naša reprezentativka, koja nastupa u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, Iva Slišković. Ona je sa svojim talijanskim klubom Berettom pobijedila u Poljskoj tamošnji Energa Torun 79:58. Utakmica se igrala ped nešto više od tisuću gledatelja, a Iva Slišković je za 33 minute igre postigla 24 koša što samo potvrđuje činjenicu da je bila iznimno efikasna i raspoložena za igru.

  • Iva Slišković (Beretta) – 33 minute (7 sk, 4 as, 1 st, 7 to)  – 24 koša (2P 7-13, SB 10-11)

Beretta Familia Schio je u istoj skupin (B) EuroLige sa tri pobjede i četiri poraza na šestoj poziciji. U osmom euroligaškom kolu ove naše dvije reprezentativke imat će međusobni duel jer Beretta ide u Salamanku u goste Perfumerias Avenidi.

Foto: Iva Sliškković efikasna u gostima u poljskom Torunu