EuroCup: Sjajna izvedba Ana-Marije Begić protiv Spartaka iz Moskve

Započela su natjecanja i u novoj sezoni EuroCupa u kojem od naših košarkašica ovo prestižno europsko klupsko natjecanje igraju Mirna Mazić (Olympiacos), Ana-Marija Begić (Umea Udominate Basket), Ivana Dojkić (Sparta&k M.R.Vidnoje), Ružica Džankić (ACS Sepsi), Carmen Miloglav (Keltern) i Emilija Podrug (Pieštanske Cajky). U istoj skupini – skupini D – igrat će Ružica Džankić i  Emilija Podrug te će se i one i njihovi klubovi  “ogledati” u najmanje dvije utakmice ovog natjecanja..

  • U skupini A igra Olympiacos Mirne Mazić. On je u prvom kolu na domaćem parketu pobijedio poljski Gorzow 69:50. Mazić je startala u prvoj petorci i za 24 minute igre postigla je 8 koševa (2P 1-2, 3P 2-3), imala je 4  skoka te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu što joj je donijelo valorizaciju 10. Kompletna statistika OVDJE.
  • Ždrijeb je htio da se u prvom kolu skupine C u Umei u Švedskoj sastanu klubovi naših reprezentativki Umea Udominate Ana-Marije Begić i moskovski Sparta&k M.R.Vidnoje Ivane Dojkić. Pobijedila je ekipa Udominate Basket 86:57,  a sjajnu je rolu odigrala naša reprezentativka Begić. I službeno je proglašena najboljom košarkašicom utakmice, a u prvoj EuroCup pobjedi Udominate Basketa za 25 minuta provedenih u igri postigla je 20 koševa (2P 10-15, 3P 0-1, SB 0-1). Utakmicu je završila sa double-double učinkom jer je uz 20 postignutih koševa imala i 14 skokova. Tri puta je uspješno asistirala, dva puta izgubila i jednom oduzela protivnicama loptu. Sve to donijelo joj je najbolju valorizaciju na utakmici (29). Druga naša reprezentativka na ovoj utakmici Ivana Dojkić igrala je također 25 minuta i za to vrijeme je postigla 5 koševa (2P 2-10, 3P 0-1, SB 1-2), imala je 1 skok, 2 asistencije i 2 izgubljene lopte što joj je donijelo negativnu valorizaciju -4. Statistika utakmice OVDJE.

U skupini D sutra (12. listopada) igraju klubovi Ružice Džankić  – Sepsi SIC u Poljskoj protiv Energa Toruna i Emilije Podrug – Pieštanske Cajky u gostima protiv turskog Hataya. U skupini F je Keltern Carmen Miloglav i ona prvu utakmicu EuroCupa igra također sutra na svom terenu protiv mađarske ekipe PEAC-Pecs.

Foto: Ana-Marija Begić – izvrsna igra protiv moskovskog Spartaka / udominatebasket