EuroCup: Mazić (Olympiacos) i Begić (Udominate Basket) za sada maksimalno

Pieštanske Cajky Emilije Podrug, Keltern Carmen Miloglav, Spartak Ivane Dojkić, Udominate Basket Ana-Marije Begić, ACS Sepsi Ružice Džankić i Olympiacos Mirne Mazić sinoć su igrali utakmice drugog kola EuroCupa. I druge pobjede postigle se Ana-Marija Begić sa Udominate Basketom i Mirna Mazić sa Olympiacosom te su vodeće ekipe u svojim skupinama sa maksimalnim učincima. Do prve EuroCup pobjede stigla je Emilija Podrug (Pieštanske Cajky). Bez pobjede u dva odigrana kola zasad su Sparta&k Vidnoje Ivane Dojkić i ACS Sepsi Ružice Džankić.

  • Emilija Podrug – u skupini D Pieštanske Cajky, za koje nastupa Emilija Podrug, ostvarile su prvu pobjedu protiv Energa Toruna 77:73. Podrug je pod koševima provela 20:48 minuta. Postigla je 9 koševa (2P 4-7, SB 1-2), napravila je 3 skoka i 2 asistencije. Dva puta je izgubila loptu. Valorizacija 8. Emilijin klub je treći na ljestvici s jednom pobjedom i jednim porazom. Sljedeću utakmicu Podrug i njena ekipa igraju protiv ekipe Ružice Džankić kao domaćini.
  • Ružica Džankić -Džankić zbog ozljede nije za svoj rumunjski klub ACS Sepsi nastupila ni u drugom kolu EuroCupa u kojem je Sepsi poražen na domaćem terenu od turske ekipe Hatay 80:63. Treće kolo Sepsi gostuje kod Pieštanske Cajky.
  • Carmen Miloglav – Rezultatom 79:63 Keltern Carmen Miloglav poražen je od francuskog Carolo Basketa. Miloglav je igrala skoro 15 minuta i za to vrijeme postigla 2 koša iz slobodnih bacanja i valorizaciju 0. Nije imala šuterski dan (2P 0-1, 3P 0-2). Dva puta je imala uspješan skok, dva puta asistirala i 3 puta izgubila loptu. Keltern je u grupi F treći s jednom pobjedom i jednim porazom.
  • Ana-Marija Begić – švedski klub Ana-Marije Behić, Umea Udominate, u Poljskoj je ostvario veliki uspjeh kod vrlo neugodne ekipe Artego, trenutno vodeće i neporažene u poljskom prvenstvu. Gostujuću pobjedu 74:70 na kraju su morali spašavati pred presingom domaćih mada su vodili koncem treće četvrtine i dvadesetak koševa razlike. Begić je igrala 19 minuta i za to vrijem postigla 7 koševa  (2P 2-5, 3P 0-1 i SB 3-6) i 6 skokova. Imala je i dvije izgubljene lopte, a sve nabrojano u valorizaciji iznosi 4. Njezina ekipa vodeća je u skupini C sa dvije pobjede iz dva kola. Sljedeću utakmicu u sklopu EuroCupa Begić i Udominate Basket igraju u Moskvi protiv ekipe MBA Moscov koja je pobijedila Dojkićkin Sparta&k Vidnoje.
  • Ivana Dojkić – Moskovski Spartak gostovao je kod moskovske ekipe MBA i izgubio i drugu EuroCup utakmicu (70:60). Dojkić je igrala 19 minuta. Nije bila šuterski raspoložena, postigla je 3 koša (2P 1-4, 3P 0-4, SB 1-2), imala je 1 skok, 2 asistencije, 4 izgubljene lopte i negativnu valorizaciju -6. Spartak je na ljestvici posljednji (četvrti) bez pobjede. U trećem kolu Spartak je domaćin poljskom Artegu.
  • Mirna Mazić – U skupini A Mazićev Olympiacos je za sada neprikosnoven. On je sinoć u Istanbulu bio bolji od Besiktasa 70:53. Mazić je u pobjedu svog grčkog kluba za 30 minuta igre ugradila 13 koševa (2P 2-2, 3P 3-6, SB 0-1), 4 skoka, jednu blokadu  te je imala 2 izgubljene lopte što joj je sve zajedno donijelo pozitivnu valorizaciju 12. Olympiacos je prvi u skupini sa maksimalnim učinkom u dva odigrana kola EuroCupa. Sljedeću utakmicu igra u Rigi protiv TTT Rige.

Treće kolo EuroCupa igra se 25. i 26. ovog mjeseca.

Foto: Mirna Mazić i Olympiacos – važna pobjeda u Istanbulu protiv Besiktasa / fiba.com