EuroCup: Begić i Dojkić odlične u pobjedama Udominatea i Spartaka

Sinoć je završeno 5. kolo EuroCupa, nakon EuroLige drugog elitnog europskog klupskog natjecanja, u kojem nastupaju naše košarkašice Mirna Mazić, Carmen Miloglav, Ivana Dojkić, Ana-Marija Begić, Emilija PodrugRužica Džankić. U pobjedama su uživale Mazić, Dojkić i Begić, dok su poraze doživjele ekipe Emilije Podrug, Ružice Džankić i Carmen Miloglav. Naše reprezentativke Ivana Dojkić i Ana-Marija Begić opet su odigrale odlične utakmice za svoje ekipe, a zadnje kolo po skupinama igra se 29. i 30 studenog.

  • Mirna Mazić – njezin Olympiacos na domaćem terenu bio je bolji od Bešiktaša 68:45. Mazić je igrala 19:27 a postigla je 4 koša. Pozitivnu valorizaciju 6 zaradila je s 5 skokova, 1 asistencijom, 1 izgubljenom i 2 osvojene lopte. Za dva poena šutirala je 1-2, za tri 0-2, a slobodna je izvodila 2-4. U skupini A Olympiacos je drugi sa 4 pobjede i 1 porazom od TTT Rige kojoj idu u goste u posljednjem kolu. Obje ekipe, bez obzira na ishod ove međusobne utakmice, plasirali su se dalje.
  • Emilija Podrug – Pieštanske Cayki izgubile su u gostima od Energa Toruna 48:66. Podrug je igrala 20:30 i postigla 4 koša (2P 2-4) te sa još 2 skoka i 2 asistencije zaradila valorizaciju 6. U 6. kolu gostuju kod Džankićkinog Sepsija i moraju dobiti utakmicu ako misle proći dalje ali i jednim okom gledati kakav će rezultat Energa Torun postići u gostima kod turskog Hataya.
  • Ivana Dojkić – Dojkić iz utakmice u utakmicu izrasta i potvrđuje se kao pravi dirigent igre moskovskog Spartaka. Vrlo dobro je odigrala utakmicu protiv još jedne moskovske ekipe u ovom natjecanju – MBA Moskva. U pobjedi 88:59 Dojkić je igrala 33:37 minuta i za to vrijeme postigla 17 koševa (2P 4-10, 3P 2-5, SB 3-5). Uz sve to imala je 6 skokova i 5 asistencija, 3 izgubljene i 2 osvojene lopte i valorizaciju 16. U zadnjem kolu po skupinama Spartak ide na teško gostovanje u Poljsku kod Artega. Samo pobjeda i jednu i drugu ekipu vodi u nastavak EuroCup natjecanja.
  • Ružica Džankić – njezin rumunjski klub ACS Sepsi poražen je u Turskoj od Hataya 67:73, a Džankić je u igri sudjelovala sa 18:59. Postigla je 9 koševa (2P 1-5, 3P 2-3, SB 1-2). Imala je po 1 skok i asistenciju. Valorizacija 5. Sepsi u posljednjem kolu bez ikakve šanse da se plasira u dalji tijek natjecanja na svom parketu dočekuje Pieštanske Cayki Emilije Podrug koji mora pobijediti misli li nastaviti natjecanje.
  • Ana-Marija Begić – na kraju utakmice dobila je još jednom javno priznanje kao najbolja igračica Udominate Basketa koji je na njenim krilima i krilima Tiffany Brown preokrenuo vodstvo poljskog Artega i na koncu ostvario vrlo važnu pobjedu 86:72. Begić je za 19:23 minute zaradila valorizaciju 24 postigavši 17 koševa (2P 6-9, 3P 1-1, SB 2-2). Imala je 6 skokova i 2 asistencije te 1 osvojenu loptu. Udominate je u skupini C prvoplasirana ekipa sa 3 pobjede i 2 poraza. U posljednjem kolu na svom parketu dočekuje moskovski MBA. Pobjeda ga odvodi u daljnji tijek natjecanja u EuroCupu.
  • Carmen Miloglav – Keltern je na domaćem parketu od Carolo Basketa izgubio 57:85. Miloglav se za 14:47 u igri nije uspjela upisati u realizatore mada je pokušala jednom tricom koju nije pogodila. Imala je 2 asistencije, 4 izgubljene i 1 osvojenu loptu. Kad se sve to sumira dolazi se do negativne valorizacije 1.

Foto: Naše reprezentativke Begić i Dojkić opet su odigrale odlične role u pobjedama svojih ekipa /fiba.com /Youlia Fedosseeva