EuroCup: Begić double-double u pobjedi Udominatea

Tri naše košarkašice jučer su igrale kvalifikacijske utakmice EuroCupa, prestižnog europskog klupskog natjecanja. To su Mirna Mazić u dresu grčkog Olympiacosa, Ružica Džankić u dresu rumunjske ekipe ACS Sepsi i Ana-Marija Begić u dresu švedskog Udominatea. Ekipa Olympiacosa gostovala je upravo kod Džankićkinog Sepsija i izgubio, a Udominate je na svom parketu pobijedio poljsku ekipu Basket 90 Gdynia 71:67. Uzvratne utakmice igraju se 20. prosinca.

  • Ružica Džankić (ACS Sepsi) – u pobjedi Sepsija nad Olympiacosom 59:55 igrala je 7 minuta i 20 sekundi i za to se vrijeme nije uspjela upisati u strijelce mada je tri puta šutirala za 2 poena. Šut je nije služio. Imala je 3 skoka te po jednu asistenciju i izgubljenu loptu. Valorizacija 0, (Kompletna statistika)
  • Mirna Mazić (Olympiacos) – na gostovanju kod Sepsija i Ružice Džankić Mirna Mazić je na parketu provela 28:36 minuta. Postigla je 3 koša jer je šut nije slušao (2P 1-5, 3P 0-1, SB 1-4). Međutim, bila je dobra u obrani sa 9 skokova, 2 blokade i 3 ukradene lopte. Valorizacija 9. (Kompletna statistika)
  • Ana-Marija Begić (Udominate) – još jednu odličnu partiju u Umei odigrala je Ana-Marija Begić u teškoj pobjedi protiv poljske Gdynije i još jednom utakmicu završila sa double-double učinkom (14 koševa i 10 skokova). Za dva poena je šutirala 5-6, a slobodna bacanja izvodila 4-7. Imala je jednu asistenciju, 3 izgubljene lopte i jednu ukradenu. Uspjela je opaliti i jednu blokadu. Sve to za 30:04 minute igre. Valorizacija 20.  (Kompletna statistika)

Ekipe Ružice Džankić (ACS Sepsi) i Ana-Marije Begić (Udominate) su stekle početnu prednost od po plus 4 koša, ali nema nikakve dvojbe da ih očekuju još teže gostujuće uzvratne utakmice u Ateni i Gdanjsku. Mirna Mazić i njezin Olympiacos u uzvratnoj utakmici  imaju prednost domaćeg terena. Tko će proći dalje saznat ćemo 20. prosinca.

Foto: Ambijent na utakmici ACS Sepsi – Olympiacos u Rumunjskoj bio je vrhunski/ fiba.com