EuroBasket: U finalu Španjolska i Francuska

Nove europske prvakinje bit će Španjolke ili Francuskinje. Naime, one su danas u polufinalnim utakmicama, pobjedama nad Belgijom i Grčkom, izborile to pravo i još jednom potvrdile da se najbolja ženska košarka igra upravo u ove dvije zemlje koje su konstantno u samom vrhu ili na vrhu europske i klupske ali i reprezentativne ženske košarke. Finalna utakmica igra se sutra u 20.30 sati.

Grčka – Francuska 55:77 (17:23, 13:12, 17:17, 8:25)

  • Grčka: Stamolamprou 0, Stamati -, Lymoura 0, Spyridopoulou 5, Maltsi 9, Nikolopoulou 5, Sotiriou 6, Kosma 0, Spanou 8, Kaltsidou 15, Christinaki 5, Fasoula 2. Trener: Konstantinos Keramidas
  • Francuska: Epoupa 11, Miyem 13, Ciak 7, Dumerc 1, Michel 4, Ayayi 2, Skrela 2, Minte 2, Johannes 10, Chartereau 7, Amant 6, Tchatchouang 12. Trenerica: Valerie Garnier

Za treće mjesto i brončanu medalju također sutra, u 18 sati,  igrat će vrlo dobra Belgija i isto tako dobra Grčka koja je Francuskoj bila ravnopravan protivnik sve do posljednje četvrtine u kojoj su Grkinje pale i fizički i psihološki i izgubile utakmicu. Sa scene je u drugom poluvremenu nestala u prvom izvrsna Grkinja Styliani Kaltsidou, a u francuskim redovima odlično je igrom dirigirala i svoju ekipu vješto razigravala Olivia Epoupa.

Za peto mjesto i izravan odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Španjolskoj borit će se u 15 sati Latvija i Turska, a za sedmo mjesto Italija i Slovačka u 12.30 sati.

Foto: Radost Francuskinja nakon pobjede nad Grčkom i izborenog finala prvenstva Europe 2017 / fibaeurope.com