EuroBasket 2021. u Francuskoj i Španjolskoj

U Münchenu su na prigodnoj ceremoniji određeni domaćini sljedećeg 38. izdanja EuroBasketa koji se igra 2021. godine. Nas interesira Europsko prvenstvo za žene, a ono će se igrati u Francuskoj i Španjolskoj. Lyon i Valencia će ugostiti grupne faze i četvrtfinale, dok će se polufinale i finale igrati u Parizu u Bercy Areni. Protukandidati su bili Švedska i Ukrajina, ali se Upravni odbor FIBA-e odlučio za Španjolsku i Francusku.

Predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel prokomentirao je: “Francuska i Španjolska su na čelu ženske košarke u Europi, tome svjedoči i činjenica da su se susrele u finalu protekla dva izdanja Europskog prvenstva za žene. Vrlo smo zadovoljni današnjom odlukom da dvije najbolje europske košarkaške nacije postanu domaćini ovog vodećeg događaja.”

Izvlačenje za kvalifikacije održat će se 22. srpnja u Münchenu. Eto, ima vremena za temeljite pripreme pa da se i Hrvatska nakon dva propuštena opet pojavi na EuroBasketu, odnosno na najznačajnijoj pozornici onog najboljeg što europska ženska košarka ima. Četiri godine su prošle da naših nije bilo na toj pozornici. No, sačekajmo izvlačenja skupina i buduće protivnice da bismo mogli više o svemu. EuroBasket 2021 igra se u lipnju, a sudjelovat će 16 najboljih europskih reprezentacija koje izbore ta mjesta kroz kvalifikacije.

Foto: Europske prvakinje Španjolska (na slici) i doprvakinje Francuska su i zaslužile organizaciju EuroBasketa 2021. jer su dvije najbolje košarkaške nacije Europe / fiba.basketball.com