EuroBasket 2017: Belgija prvi polufinalist

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Belgijanke su izvrsnom igrom, u kojoj su se posebno istaknule fenomenalna Emma Meesseman sa double-double učinkom (28 koševa i 11 skokova), Mestdagh sa 19 koševa i 8 asistencija te Wauters sa 17 koševa, pobijedile Italiju i prve izborile polufinale. U utakmici u kojoj su po dvije četvrtine pripale i jednoj i drugoj ekipi, Belgija je do pobjede došla zahvaljujući pogreškama Talijanki ali i većoj preciznosti u šutu i za dva i za tri poena. Čak 25 asistencija Belgije u odnosu na 8 talijanskih najbolje pokazuje koliko je Belgija kolektivnom igrom uspjela nadigrati Italiju u čijim je redovima posebno blistala Cecilia Zandalasini sa 23 koša i 8 skokova.

Belgija – Italija 79:66 (27:13, 19:20, 11:22, 22:11)

  • Belgija: Linskens 2, Mestdagh 19, Delaere 2, Hendrickx 0, Carpreaux 2, Meesseman 28, Wauters 17, Mestdagh 0, Geldof -, Nauwelaers 3, Vanloo 6, Raman 0.
  • Italija: Penna 5, Gorini 4, Sottana 17, Zandalasini 23, Dotto 0, Masciadri 0, Formica 2, De Pretto 0, Crippa 6, Ress 9, Cinili 0.

Emma Meesseman, prvo ime belgijske reprezentacije: “Bila je to sjajna igra i izvrsno sam se osjećala nakon naše pobjede. Čak i ako su nam se u trećoj četvrtini rezultatski približile, znala sam da imamo dovoljno snage za pobjedu. Ovo je nadrealno i još uvijek ne mogu vjerovati. Jednog dana smo znali da ćemo nešto učiniti s reprezentacijom – samo to uskoro.”

Glavni talijanski trener Andrea Capobianco nakon utakmice je izjavio: “Čestitam Belgiji na sjajnoj utakmici. Borili smo se za svaku loptu, ali smo napravili neke male pogreške u našoj obrani i kada se to dogodi nemoguće je pobijediti protiv nekih velikih igrača poput Meesseman, Wauters i Mestdagh.”

Talijanska košarkaška zvijezda Cecilia Zandalasini, i danas najbolja i najefikasnija,rekla je: “Napravili smo mnogo pogrešaka. Sada moramo razmišljati o sljedećoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u košarci FIBA ​​2018 i bit ćemo spremni za nju.”

Pogledajte FIBA-in insert ove četvrtfinalne utakmice. [youtube id=”Q63JH5e-Uls” width=”600″ height=”350″]

Foto: Begijanke slave ulazak u polufinale EuroBasketa 2017. / fibaeurope.com