EP U18 u Vukovaru: Na redu Turska

Večeras s početkom u 18.15 sati Hrvatska u Vukovaru igra posljednju utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva za juniorke. Utakmica u kojoj Turkinje moraju pobijediti žele li se domoći četvrtfinala. One nisu ni malo bezopasan protivnik tim više što im se ukazala prilika da, bez obzira što nisu plijenile igrom na ovom prvenstvu, dođu u četvrtfinale.

tur18

Najbolja turska igračica je omalena (167 cm) s brojem 6 Serife Onar koja prosječno postiže 11 koševa. Druga po redu važnosti za trenera Erkana Metina je 187 cm visoka i u turskoj ekipi najviša Tilbe Senyrek (broj 15), cura s najvećom minutažom do sada u turskoj reprezentaciji i druga po efiklasnosti. Sehernaz Cidal je treća, četvrta Fahrye Bayraktar i peta Ezgi Manlaci. Do sada su na prvenstvu zabilježile dvije pobjede (Češka i Bjelorusija) i tri poraza (Nizozemska, Rusija i Španjolska).

U našoj skupini danas se sastaju:

  • Rusija – Češka
  • Turska – Hrvatska
  • Španjolska – Nizozemska

Najvjerojatniji konačni poredak u našoj skupini mogao bi na kraju biti: Španjolska 10 bodova, Rusija 9, Nizozemska 8, Turska 7, Češka 6 i Hrvatska 5. Prema tome, u četvrtfinale bi treble otići Španjolska, Rusja, Nizozemska i Turska.

Foto:u18women.fibaeurope.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime