EP U16: Italija – Hrvatska 74:29

Kadetska reprezentacija Hrvatske doživjela je pravi “potop” protiv Italije. To je treći poraz u trećem nastupu i bez slasti pobjede završile su na posljednjem mjestu C skupine te kao takve idu na najbolju ekipu D skupine, ekipu Rusije,  bez izgleda da bi se i u četvrtom nastupu na europskom prvenstvu u Kaunasu mogli radovati pobjedi. Rusija je apsolutni favorit u eliminacijskom dijelu prvenstva i kadetska Hrvatska će s ovakvom igrom do kraja boriti za opstanak u A Diviziji. I taj cilj, imajući u vidu igru kadetske Hrvatske, i činjenicu da tri ekipe ispadaju iz A Divizije, postaje vrlo upitan.

Italija – Hrvatska 74:29 (10:1, 17:8, 27:11, 20:9)

  • Hrvatska: Vunić 2, Laljek -, Poljac 0, Muhl 9, Šijaković 3, Hitrec -, Lokica 0, Jurić 0, Žaja 8, Ostojić 5, Pavić -, Tabula 0. Trener: Marija Kovač Mijač, pomoćni trener: Toni Matešić

Činjenica da su kadetkinje Hrvatske tek u trećoj četvrtini postigle dvoznamenkast broj koševa, a u prvoj četvrtini tek “pola koša” govori sve o igri naše reprezentacije. Uz očajno loš šut (14.55 posto), velik broj izgubljenih lopti (25), mali broj asistencija (11 u odnosu na 27 talijanskih), ništa se drugo nije ni moglo očekivati osim rezultatskog potopa. No, najveći problem jest što naša igra nema “ni glavu ni rep”, jalova je i puno toga joj nedostaje. Sportska očekivanja hrvatske sportske javnosti od ove reprezentacije su u očitom neskladu s njenom kvalitetom ali i kvalitetom svih drugih reprezentacija europske A Divizije.

Foto: Kadetkinje Hrvatske u Kaunasu / fiba.com