EP U16: Danas protiv Francuskinja

Danas se na europskom prvenstvu za kadetkinje u Bugarskoj nastavljaju borbe za medalje i za plasman. Evo rasporeda utakmica za medalje:

  • Španjolska – Mađarska (18.15)
  • Češka – Italija (20.30)

U utakmicama za plasman od petog do osmog mjesta sastaju se:

  • Francuska – Hrvatska (13.45)
  • Latvija – Rusija (16.00)

Kako god utakmice za medalje imaju svoje draži i svoje motive, tako i skupina za plasman od petog do osmog mjesta ima poseban motiv i poseban cilj a to je peto mjesto koje 2014. godine izravno vodi na U17 svjetsko prvenstvo. Sve ekipe su kvalitetne i neće se biti lako domoći tog cilja.

Kad je u pitanju Francuska one su od naših četvrtfinalnih protivnica Mađarica izgulile 20 koševa razlike (36:56), četiri utakmice su dobile (Češka, Slovačka, Belgija, Nizozemska) i tri izgubile (Mađarska, Italija, Španjolska). Najdominantnija im je igračica s brojem 11 – 183 cm visoka Ornella Bankole iz Auxerra te  Lisa Berkani. Imaju dvije igračice 190 cm visine, naturaliziranu Francuskinju rođenu u Beogradu Anu Tadić i Alexandrine Obouh Fegue od kojih se mnogo više kvalitetom iskazala Tadić i koja će biti puno opasnija po koš Hrvatske. No, Hrvatska može ravnopravno igrati s Francuskinjama i uz bolji šut, više asistencija i poboljšanu skok igru Hrvatska može pobijediti i boriti se za peto mjesto koje osigurava odlazak na svjetsko U17 prvenstvo, što bi bio uspjeh, jer je važno biti sudionikom i europskih a pogotovo svjetskih košarkaških smotri.

– Danas igramo sa Francuskom s kojom smo u pripremnom periodu igrali u Nici na turniru i izgubili 4 razlike. Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo pokušati biti konkurentni cijelim tijekom utakmice i dovesti se u situaciju da možemo pobjediti. Sada naravno veliku ulogu igra i psihologija i karakter nakon četvrtfinalnih poraza. Razgovarali smo sa igračicama u par navrata od jučer i pokušali ih zadržati u tenziji natjecanja, ukazati im na važne ciljeve i mogućnost što boljeg plasmana. Nadam se da ćemo ih na terenu vidjeti borbene i željene uspjeha – izjavio je trener Nemec.

Foto: Tihana Stojsavljević najbolja u utakmici protiv Mađarica / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime