Engleska je naše biti ili ne biti

Glavni trener hrvatske juniorske reprezentacije Braslav Turić svjestan razlike u kvaliteti između Hrvatske i Francuske s kojom su odigrali posljednji probni test prije službeni nastupa na EP rekao je o njemu:

– Mi smo znali što nas očekuje s Francuskom koja će, ako ne postane prvak, zasigurno osvojiti neku od medalja. U ovom trenutku nije realno ozbiljnije se s njima nadmetati, no davno smo im obećali ovaj ogled i tako se ova utakmica igrala zbog njih, a ne zbog nas – istaknuo je Turić.

Pripreme su prošle, što je napravljeno napravljeno je. O svemu Turić kaže: “Imali smo dosta hendikepa tijekom priprema. Na početku nam je košarkašica iz Šibenika Ivana Dujić otkazala, a ona bi svakako bila članica petorke. Potom se i Martina Ćubrić ozlijedila, dok je Antonija Božić prije dva dana zbog zdravstvenih problema također odustala, tako da smo u tom dijelu oslabljeni. Sve drugo, od selekcije, do samih treninga i pripremnih utakmica odradili smo na željeni način.”

U prvom dijelu Europskog prvenstva reprezentacija Hrvatske igrat će u Vinkovcima u Skupini B protiv Španjolske, Engleske, te Rusije. Uz već spomenutu Francusku, prema vrhu s pravom gledaju i Španjolska i Rusija, tako da je pred našim djevojkama veliki izazov.

– Naša šansa je Engleska i mi sve karte moramo baciti na taj drugi susret u skupini, te preko te utakmice pokušati izboriti drugi krug – rekao nam je Turić nakon utakmice u Vinkovcima

Cilj Hrvatske je ići od utakmice do utakmice, no svakako proći ekipu iz Engleske.

– Ulaskom u drugu skupinu, dolaze nam reprezentacije s kojima se možemo nositi, prije svega ekipa Turske koju smo već dobili na ovim pripremama. Siguran sam da ukoliko uđemo u drugi krug imamo šanse koje ćemo znati iskoristiti – poručio je Turić.

Stožer hrvatske košarkaške reprezentacije, kao i same igračice, iznimno su zadovoljni uvjetima u Vinkovcima, od dvorane i hotelskog smještaja, do same iskrene gostoljubivosti u srcu Slavonije. Uz sve to trebat će im i te kakva pomoć s tribina.

Foto. Trener juniorki Braslav Turić / Snimio: u18women.fibaeurope.com

 

1 KOMENTAR

  1. Može se dogoditi da reprezenatacija sa samo 1 pobjedom (u grupi) u 9 utakmica bude 12.,a sa 2 ili 3 biti 15.-ta i ispasti iz A divizije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime